John v televizi lhal, tvrdí studentský server. Poslanec se chce hádat

18.07.2013 18:09

Bývalý vlivný muž české politiky a nyní opět novinář Radek John se zlobí. Podle něj mu uškodil server Demagog.cz, jenž se postaral o analýzu výroků, které zazněly v pořadu Otázky Václava Moravce 7. července.

John v televizi lhal, tvrdí studentský server. Poslanec se chce hádat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

Podle serveru řekl John ve třech z pěti výroků nepravdu, ve dvou případech byly jeho výroky zavádějící. "Moje výroky o počtech policistů a o rozprášení extremistů v roce 2010 vyhodnotili studenti serveru Demagog zcela nepochopitelně jako zavádějící. Jak jinak ale nazvat to, že v roce 2010 byl soud s osmi extremisty za propagaci nacismu, potom soud s pachateli žhářského útoku v Ostravě, že policie se soustředila na koncerty neonacistických skupin, takže jejich organizátoři je téměř přestali pořádat?" ptá se například na svém facebookovém profilu, na kterém zveřejnil své prohlášení.

Ovšem Kamil Gregor, jeden z expertů, kteří pro server Demagog.cz pracují, uvedl, že se žádné chyby nedopustili. "Nemyslím si, že se jedná o naše pochybení. Analýza může být dodatečně doplněna, pokud se zjistí nějaké další skutečnosti. Informace nám dodávají i další strany - jak politici, tak veřejnost. A ve výsledku se může stát, že dojde i ke změně hodnocení toho daného výroku," řekl serveru iDnes.cz. Podle něj již otevřený dopis zaznamenali a chystají reakci. "Viděl jsem dopis a chystáme se jej zveřejnit s naším vyjádřením," dodal Gregor.




 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…