Josef Mašín slaví 85. narozeniny. Od Pavla Šafra letí gratulace

08.03.2017 18:25

Dnes slaví 85. narozeniny Josef Mašín, poslední žijící člen známé trojice odbojářů, která se v roce 1953 prostřílela z Československa. Upozornil na to server Fórum24.

Josef Mašín slaví 85. narozeniny. Od Pavla Šafra letí gratulace
Foto: bojovnici.cz
Popisek: Josef Mašín

Připomněl, že po útěku z Československa nynější penzista Josef Mašín vstoupil do armády USA, kde působil například jako instruktor výsadkářů. Později se živil jako obchodník. Žil v Německu, nyní v USA.

Celý text je ZDE.

Odbojová protikomunistická činnost Josefa Mašína, jeho bratra Ctirada a Milana Paumera je dodnes předmětem diskusí. Jedni je obdivují jako hrdiny, druzí zatracují jako vrahy, upozorňuje web.

Při akcích bratrů Mašínů a Milana Paumera zemřelo šest lidí. Kromě řady sabotáží se vloupali do policejních stanic kvůli zbraním. Přitom zabili dva příslušníky SNB. O několik měsíců později přepadli vůz s penězi. Při potyčce zemřel ozbrojený pokladník. Při následném úniku z Československa zemřeli při přestřelkách tři východoněmečtí vojáci.

„Nezáleží mi na tom, jak mě v Čechách vnímají. Nic se mnou nedělá, jestli mě někdo nazývá hrdinou, nebo vrahem… Lidé, kteří přišli o život při našich akcích, byli všichni bez výjimky ozbrojeni,“ citoval server slova Josefa Mašína.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…