Jourová na Hrad. Distingovaná dáma, co seděla ve vězení, vysvětluje Babiš

20.05.2016 8:48

Už je jasno. Hnutí ANO Andreje Babiše v příští prezidentské volbě nepodpoří stávající hlavu státu. Pokud se pokusí svůj mandát obhájit, Miloš Zeman bude muset naopak čelit osobnosti, kterou nominuje podle průzkumů nejsilnější politické hnutí. Píše o tom deník Blesk. Přináší dokonce jméno dámy, jež by mohla Zemana vyzvat na souboj.

Jourová na Hrad. Distingovaná dáma, co seděla ve vězení, vysvětluje Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Věra Jourová a Andrej Babiš

"Není pravda, co proběhlo, že mu nechceme stavět protikandidáta. V rámci hnutí – až to přijde na pořad dne – kandidáta postavíme. Na první dobrou vidím tak dvě osoby, které by mohly být kandidáty na prezidenta,“ poznamenal Babiš pro bulvární deník. Podle všeho má na mysli buď současného ministra obrany Martina Stropnického, ale možnou kandidátkou může prý být i současná eurokomisařka Věra Jourová.

Stojí za pozornost, že šéf hnutí o tom dřív mluví s médii, než se samotnou političkou „Neví o tom, ale je to distingovaná dáma, která byla předmětem také dezinformace a seděla ve vězení. Je to skvělý lidský příběh. Myslím si: žena, proč ne?“ doplňuje majitel Agrofertu.

Nevěnuje se však jen přímé volbě prezidenta. Babiš v rozhovoru poukazuje také na to, že vadí spoustě lidí. Má o tom svědčit trestní oznámení na ministra a úvahy o tom, zda nezvýhodňoval banky. „Vadím strašně moc lidem, je to živeno bývalou zaměstnankyní mých novin. Je to blábol, je to prostá lež,“ sdělil současný šéf státní kasy.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…