Jourová půjde na koberec k Junckerovi. Dovolila si říct, že nesouhlasí s kvótami

14.06.2017 20:43

Eurokomisařka Věra Jourová na sociální síti Twitter prohlásila, že se sama počítá do tábora odpůrců kvót na přerozdělování uprchlíků a nechápe, proč by Česko mělo být trestáno za to, že se do tohoto nefungujícího systému nezapojuje. A to se ani trochu nelíbilo předsedovi Evropské komise Jean-Claudu Junckerovi. Zve si proto Jourovou na kobereček.

Jourová půjde na koberec k Junckerovi. Dovolila si říct, že nesouhlasí s kvótami
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Juncker

Česká eurokomisařka Věra Jourová si v úterý ráno postěžovala na sociální síti Twitter, že Evropská komise zahájila řízení s Českou republikou, protože odmítáme přijímat uprchlíky podle kvót.  

„Je o mně dlouhodobě známo, že s kvótami nesouhlasím. Dnešní zahájení řízení nepovažuji za dobré řešení,“ uvedla Jourová.  

 

 

O pár hodin později se ozývá její šéf v Evropské komisi Jean-Claude Juncker a zve si Věru Jourovou na vážný rozhovor.  Veřejnosti to taktéž na sociální síti Twitter oznámil zpravodaj České televize v Bruselu Bohumil Vostal.

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker je ale přesvědčen, že komise jedná tak, jak se sluší, když některý ze členských států EU odmítá dodržovat společně přijatá pravidla. Dívá se na to tak, že pravidla se mají dodržovat, a to i když se někomu nelíbí. Junckerova slova přinesla Česká televize.

Jak se trestá v EU:

Evropskou komisi jako celek zřejmě vyjádření Jourové překvapilo. Mluvčí Evropské komise Alexander Winterstein Jourové připomněl, že sedí na jednáních komise a sama dobře ví, jak to tam funguje.

„Není na mně, abych cokoliv vysvětloval člence sboru komisařů. Účastní se všech zasedání Evropské komise, tam se odehrávají diskuse a rozhoduje se jednomyslně. Všechna řízení pro nesplnění povinností u členských států zahajujeme, když to vyhodnotíme jako nutné,“ řekl Winterstein.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…