Jourová skončí ve funkci ministryně

03.10.2014 6:05

Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová (ANO) dnes skončí ve své funkci, při této příležitosti zhodnotí své působení na ministerstvu. Jourovou, která se má stát členkou Evropské komise, by měla nahradit Karla Šlechtová, která nyní působí na Úřadu vlády. Zda ji prezident Miloš Zeman jmenuje už dnes, není jasné. Odpoledne se ale hlava státu se Šlechtovou sejde.

Jourová skončí ve funkci ministryně
Foto: Hans Štembera
Popisek: 1. místopředsedkyně hnutí ANO Věra Jourová

Rezort pod vedením Jourové letos v létě dokončil vyjednávání strategického dokumentu pro čerpání evropských dotací do roku 2020, takzvanou Dohodu o partnerství. Čerpání prvních peněz z evropských fondů se očekává na začátku příštího roku.

Naopak urychlit čerpání evropských peněz v končícím programovém období se i přes krizové scénáře příliš nedaří. Tento problém však Jourová zdědila po svých předchůdcích a nejvýraznější problémy s čerpáním mají operační programy, které MMR neřídí.

Jourová dostala mnoho doplňujících otázek

Jourová se má stát eurokomisařkou, ve středu kvůli tomu absolvovala slyšení před poslanci Evropského parlamentu. Než padne definitivní stanovisko k jejímu vystoupení, chtějí však po Jourové europoslanci odpovědi na desítky doplňujících dotazů. Zatím se nedokázali shodnout na jejím hodnocení. Vadila jim například přílišná obecnost odpovědí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …