Jsem jako Trump, napsal o sobě Andrej Babiš. Ale jiného miliardáře-politika má prý ještě radši

05.03.2016 18:47

Andrej Babiš (ANO) se na sociální sítí Facebook srovnal s Donaldem Trumpem, kandidátem na prezidenta USA. V lecčems jsou si podobní. Vyjadřují se občas nekorektně a vědí, co by bylo dobré udělat v uprchlické krizi. O pár hodin později taktéž na sociální síti Facebook dodal, že Trump několikrát zbankrotoval a je docela šokující, jak se mu daří.

Jsem jako Trump, napsal o sobě Andrej Babiš. Ale jiného miliardáře-politika má prý ještě radši
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„V některých tématech se mi líbí Donald Trump, což se asi dalo čekat. Má jasné řešení pro otázku migrace, je to byznysman, který nežije z politiky, ale ze svých vlastně vydělaných peněz. Jeho rétorika je často nekorektní, ale to ta moje taky. Tak nějak mu rozumím víc než třeba paní Clintonové,“ napsal na Facebooku hnutí ANO.

Doplnil ovšem, že by si uměl představit ještě lepšího prezidentského kandidáta – miliardáře Michaela Bloomberga, někdejšího starostu New Yorku. Sluší se dodat, že Bloomberg nevyloučil, že se do prezidentského klání ještě zapojí. Někdejší starosta slavného města je podle Babiše skvělým podnikatelem, který má navíc ještě větší střet zájmů, než sám Babiš.

„Kdybych byl Američan, volil bych Michaela Bloomberga, protože ho znám. Je to skvělý podnikatel, skvělý starosta New Yorku a skvělý člověk. A má dokonce ještě větší střet zájmů než já. Udělal na mě velký dojem a možná do toho půjde. Donald Trump několikrát zbankrotoval a je docela šokující, jak se mu daří. Nicméně mediálně je velice zdatný,“ vyjádřil se šéf hnutí ANO.

Server Echo24.cz k tomu dodává, že k názorovému posunu u ministra financí Babiše došlo poté, co někteří lidé na sociální síti zkritizovali Babišův pohled na Trumpa. Jednomu z občanů se např. nepozdává nápad postavit obří zeď proti imigrantům a to ještě za peníze sousedního státu – Mexika. Takhle prý nevypadá funkční řešení migrační krize. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …