Jsem manažer obyvatel, představil se Babiš. Pak nadával, že mu upírají základní práva

03.12.2016 21:47

Andrej Babiš, jeden z nejmocnějších mužů v naší zemi, si stěžuje na to, že jsou mu v České republice upírána základní lidská práva. Uvedl to v rozhovoru pro server Deník.cz.

Jsem manažer obyvatel, představil se Babiš.  Pak nadával, že mu upírají základní práva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Paní redaktorko, já ten Agrofert musím i tak dát pryč, takže se mě to (diskutované zrušení zdanění dividend) fakt vůbec netýká. Já totiž tady nemám žádná práva. Mluví se o lidských právech a mně se upírá to hlavní, totiž něco vlastnit a zároveň jít do politiky,“ řekl Babiš v narážce na nedávno schválený zákon o střetu zájmů s tím, že je protiústavní.

Celý text je ZDE

Předseda hnutí ANO se vrátil i do minulosti, když zdůvodnil samotnou motivaci pro vstup do profesionální politiky a vlastnictví médii. „Protože jsem nechtěl žít v zemi, kde kmotr přes premiérovu milenku řídí ekonomiku, o všem rozhoduje a podnikatelé mu musejí líbat prsten. Já jsem nevěděl, do čeho jdu, a považuji za absurdní, že člověk s mojí historií mohl takhle uspět,“ řekl Babiš serveru.

Sám sebe vidí jako manažera obyvatel České republiky. Nešetřil ani s pochvalami své vlastní osoby. Babiš má prý lidem i nadále co nabídnout, neboť se vždy uměl postarat o rodinu, své přátelé i zaměstnance. Podobně by tomu prý bylo i po volbách, kdy by údajně dokázal nést odpovědnost za všech deset milionů obyvatel. „A myslím, že bych se o naši rodinnou firmu, Českou republiku s deseti miliony členů, taky byl schopen postarat,“ řekl ministr financí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…