Jsem nasrán, napsal čtenář poslanci Humlovi. A ten...

02.07.2014 8:23

Velmi rozčílený, doslova „nasraný“ čtenář napsal poslanci ČSSD Stanislavu Humlovi na jeho profil na ParlamentníchListech.cz. Vadí mu, že jako policista nemá tolik peněz jako vojáci. O ty se prý Ministerstvo obrany dovede postarat. Huml však rozhořčeného policistu vyvedl z omylu.

Jsem nasrán, napsal čtenář poslanci Humlovi. A ten...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Poslanci Humlovi dorazil na jeho profil neobyčejně rázný vzkaz, směřovaný nejen jemu osobně, ale všem členům sněmovního výboru pro bezpečnost. „Jsem rozčílen, rozezlen a, promiňte za ten výraz, nasrán - a to za nás hasiče a policisty,“ napsal čtenář, který působí jako policista. Rozčílilo jej, že vláda chce těmto složkám přidat k platům pouhých 3,5 procenta, a to ještě jen možná.

Hasiči a policisté podle něj dělají podobnou práci jako vojáci, ale jejich mzdy jsou prý „fakt ubohý“. „Resort obrany si přihodí 3,5 % a s novelou jim to ještě vzroste, i co se výsluh týče, a neříkejte, že ne. Děkujeme vám, že nedokážete pro hasiče, policajty prosadit něco podobného,“ píše ironicky. „Je nám k pláči, a vy tam ve výborech sedíte a jste spokojeni,“ zakončil svůj rozhořčený vzkaz.

Otázka s odpovědí Stanislava Humla ZDE.

Poslanec Huml, sám původní profesí dopravní policista, jej ujistil, že spokojen určitě není, stejně jako ostatní poslanci. „Narážíme na limity státního rozpočtu,“ vysvětlil policistovi s tím, že odmítá postupovat způsobem „když nemám kozu já, tak ať i sousedovi chcípne“.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

„Rozdíly mezi vojáky a policisty nejsou zdaleka tak dramatické, jako bývaly,“ ujišťuje zklamaného policistu. Ten by si podle něj měl uvědomit, že oproti vojákům má i řadu výhod, například že jej nemohou znenadání převelet na druhý konec republiky.

Celý rozhovor s Jiřím Vítkem ZDE

Názor, že policisté by si měli výrazně přilepšit, vyjádřil pro ParlamentníListy.cz i Jiří Vítek, předseda Unie bezpečnostních sborů. Policejní odborář odhadl plat, na kterém by měl policista začínat, na třicet tisíc čistého. „Na rozdíl od ostatních profesí si může policista přivydělat pouze jako odborný expert, pedagog, básník nebo herec. Zatraceně málo z 38 tisíc policistů může tuto nabídku využít,“ dodal k tomu Vítek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…