Jsem šokován! Mirek Topolánek nevěří vlastním uším, co dnes prohlásil Drahoš

13.12.2017 22:15

Kandidát na prezidenta Jiří Drahoš se v dnešním rozhovoru s Pavlem Štruncem na Info.cz vyjádřil, že by jmenoval menšinovou vládu s podporou komunistů a SPD za předpokladu, že by měla předem domluvenou důvěru Poslanecké sněmovny. Jeho vyjádření ale velmi pobouřilo jeho konkurenta v boji o Hrad Mirka Topolánka. „Jsem šokován. Tato otočka o sto osmdesát stupňů dokazuje, že není hodnotově pevný pro funkci prezidenta republiky,“ napsal v reakci na Drahošovo prohlášení na svém Facebooku.

Jsem šokován! Mirek Topolánek nevěří vlastním uším, co dnes prohlásil Drahoš
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Mirek Topolánek na brněnské konferenci o stavu Evropské unie s názvem: Je Evropská unie reformovatelná?

„Já bych nejmenoval vládu s účastí komunistů a SPD. Ale pokud by tato vláda měla důvěru Poslanecké sněmovny, tak bych ji samozřejmě jmenoval. Mechanismů, jak získat v parlamentu důvěru, je přece jen spousta a já v tomto směru musím respektovat ústavu,“ vyjádřil se Jiří Drahoš v rozhovoru pro Info.cz.
 
„Jsem šokován vyjádřením Jiřího Drahoše, že by jako prezident jmenoval vládu ANO s podporou SPD a KSČM,“ nestačil se divit Drahošovým slovům prezidentský kandidát Mirek Topolánek.
Nedokáže prý pochopit především to, že doposud Jiří Drahoš vystupoval proti tomuto spojení a během zlomku vteřiny je schopen otočit o sto osmdesát stupňů. „To dokazuje, že není zralý, silný a hodnotově pevný pro funkci prezidenta republiky,“ rozčílil se v komentáři na svém facebookovém účtu Topolánek.
 
Prezidentský kandidát Mirek Topolánek také poznamenal, že si neumí ani představit, že všichni voliči ANO by si takovou koalici přáli.
 
„Znovu opakuji, že já bych na místě prezidenta nejmenoval premiéra, který by mi nepřinesl na Hrad jasnou dohodu o většinové demokratické koalici,“ zdůraznil na závěr.
 
Topolánkovi Drahoš hýbe už delší dobu žlučí, a tak se do něj obouvá čím dál více, dokonce ho už i několikrát vyzýval, že by měli jít proti sobě do duelu.
 
Vyjádření prezidentského kandidáta Mirka Topolánka

Jsem šokován vyjádřením Jiřího Drahoše, že by jako prezident jmenoval vládu ANO s podporou SPD a KSČM.

Dosud Jiří Drahoš vystupoval proti tomuto spojení. Tato otočka o 180 stupňů dokazuje, že není zralý, silný a hodnotově pevný  pro funkci prezidenta republiky.
Neumím si ani představit, že všichni voliči ANO by si takovou koalici přáli. Znovu opakuji, že já bych na místě prezidenta nejmenoval premiéra, který by mi nepřinesl na Hrad jasnou dohodu o většinové demokratické koalici.“
 

reklama

autor: nab

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …