Jsem šokován a zhnusen. Známý vědec Janouch řekl své ke kauze Na Homolce

13.10.2014 21:53

Bývalý ředitel Nemocnice Na Homolce Vladimír Dbalý je toho času ve vazbě. Policie mu klade za vinu nákup předraženého gama nože. Své ke kauze řekl i František Janouch z Nadace 77, která pomáhala zakoupit první gama nůž do nemocnice již v roce 1992. Dbalý přitom policii sám pomohl tím, že se nechal fotit s penězi a psal si deník. K tomu se však vyjádřila i jeho advokátka.

Jsem šokován a zhnusen. Známý vědec Janouch řekl své ke kauze Na Homolce
Foto: homolka.cz
Popisek: Nemocnice Na Homolce

První gama nůž koupila nemocnice v roce 1992 za peníze, které pomohla sehnat i Nadace Charty 77 a Františka Janoucha. V roce 2008 ale Dbalý chtěl koupit nový gama nůž. Janouch nabízel pomocnou ruku, protože výrobce ze Švédska chtěl nůž odkoupit. Dbalý tuto nabídku však odmítl. Reportáž na toto téma přinesli Reportéři ČT.

„Jsem šokován a zhnusen. Gama nůž ošetřil tisíce pacientů, řadě z nich vrátil zdraví, ale teď se dozvídáme, že si při koupi nože někteří lidé namastili kapsy. Dnes se tomu odmítnutí nedivím, protože bychom jim asi moc viděli do karet,“ rozčílil se František Janouch. Někdejší ředitel Homolky Vladimír Dbalý je dnes ve vazbě. Policii prý dokonce sám pomohl, neboť se nechal vyfotit s penězi, chlubil se s nimi a chlubil se i výpisy z účtů.

Advokátka exředitele Dbalého ale prohlásila, že část těch peněz představovaly úspory klienta, jeho příjmy prý odpovídaly i úsporám. A pokud jde o vícekrát zmiňovaný deník, ze kterého nabídly ukázky ParlamentníListy.cz, podle advokátky absolutně nešlo o žádný deník, ale o pokus o vlastní literární dílo.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…