Jsem v pohodě, vtipkoval v rádiu kníže. Lidé podle něj už oceňují kvality Kalouska

13.11.2013 17:38

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg údajně uvažuje o svém odchodu. Stranu by do příštích voleb tak vedl někdo jiný. V pořadu Dvacet minut Radiožurnálu to Schwarzenberg odmítl. Dokud mu prý slouží zdraví, bude stát v čele TOP 09. Na dotaz jednoho z posluchačů se jménem Nepohoda s nadsázkou odpověděl, že je v pohodě.

Jsem v pohodě, vtipkoval v rádiu kníže. Lidé podle něj už oceňují kvality Kalouska
Foto: Daniela Černá
Popisek: Během cesty do Otrokovic si lidé mohli ke knížeti přisednout na kus řeči

Schwarzenberg předpokládá, že se v politice ještě několik let zdrží: „Pokud mi zdraví dopřeje, ještě drahno let. Ale to člověk nikdy neví. V mém věku musím vždycky přemýšlet o tom, že se to zdraví může zhoršit.“

Nejsme monarchie a já nemám korunního prince

O jeho nástupci musí rozhodnout celá strana TOP 09. Podle Schwarzenberga v popředí stojí Miroslav Kalousek jako spoluzakladatel strany. „Ale my jsme demokratická strana. Jak jsem řekl v rozhovoru, nejsme monarchie a já nemám korunního prince,“ připomněl předseda.

V rozhovoru pro Český rozhlas poukázal na to, že voliči i dnes začínají uznávat kvality Kalouska. Schwarzenberg připustil, že si někdejší ministr financí popudil řadu lidí svými kroky v případě státního rozpočtu. Podle knížete má ale Česko díky Kalouskovi vyrovnané hospodářství.

Nepohodovi vzkažte, že jsme v pohodě

Moderátorka Veronika Sedláčková se zeptala na otázku, kterou položil posluchač jménem Nepohoda, proč Schwarzenberg neodešel z politiky hned po neúspěchu v prezidentské volbě. 

„Posluchači Nepohodovi vyřizuji, že jsem v pohodě,“ vzkázal kníže.

Nová vláda bude strašný slepenec. Nemůžu být optimistický

V případě nové vlády je Karel Schwarzenberg opatrný. „Bude to strašný slepenec. Ty strany mají spoustu rozdílných názorů. Musí být tady vláda. Ale že bych tu příští vládu viděl optimisticky, to nemůžu říkat,“ předpokládá.

Schwarzenberg se také znovu postavil za církevní restituce. „Zaznamenal jsem „zajímavý“ názor, že vrátit někomu jeho majetek, tak na to není vhodná ekonomická doba. Co je to za blbost?“ zlobil se v pořadu na ČRo. „Stát, který se ihned snaží obejít smlouvu, kterou uzavřel, není právní stát,“ prohlásil kníže a poukázal na to, že navrácené peníze nikam neutečou, ale zůstanou v České republice. V mnoha případech předpokládá, že budou znovu investovány do škol nebo nemocnic.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…