Jsem v šoku a cítím se poškozena. Alena Schillerová se po ortelu, který vynesl Sobotka, postavila vedle Babiše a stálo to za to

15.05.2017 11:00

Poté, co premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) odmítl jmenovat náměstkyni Alenu Schillerovou ministryní financí za Andreje Babiše (ANO), se ten již společně s Schillerovou k celé záležitosti vyjádřil. A nechybí ani další vyjádření, například předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska.

Jsem v šoku a cítím se poškozena. Alena Schillerová se po ortelu, který vynesl Sobotka, postavila vedle Babiše a stálo to za to
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Schillerová, ministryně financí

„My určitě jako hnutí chceme vyřešit krizi. Pan premiér potvrdil, že koalice platí, tak nevím, proč odmítá našeho adepta. Paní náměstkyně je nejlepší kandidát, je velice zdatná. Musím říct, že je velice nezávislá. Obvinění, která slyšíme, jsou skandální a osobně se nás dotýkají,“ zareagoval na rozhodnutí premiéra vicepremiér Andrej Babiš (ANO). Podle jeho slov nechce premiér řešit krizi. 

„Smířil jsem se s tím, že budu odvolán, ač to nechápu. Je to politický boj,“ dodal s tím, že premiér odmítl i ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO) na post ministra financí. „Jsou to všechno zástupné argumenty,“ podotkl. Vypovědět koaliční smlouvu však nechce. „Chceme, aby tahle krize skončila,“ řekl jasně. 

„Čekala jsem, že se se mnou pan premiér sejde. Jsem docela v šoku, když jsem si přečetla dnešní vyjádření pana premiéra, on se mnou vůbec nemluvil. Jsem úplně obyčejná ženská,“ zareagovala náměstkyně Schillerová. „Můj život je úplně obyčejný, na mně si opravdu nikdo nic nevezme. V mém životě není nic, za co bych se měla stydět. Jsem úplně překvapená, v šoku, z těch argumentů, které padají. Nemám politické ambice, celý život jsem státní úředník,“ podotkla. 

Anketa

Považujete Alenu Schillerovou za dobrou nástupkyni Babiše?

83%
11%
hlasovalo: 13849 lidí

„Zcela kategoricky odmítám, že bych jakýmkoliv způsobem brzdila aféru korunových dluhopisů. To prostě není z principu možné,“ řekla rázně Schillerová. Celé vyjádření premiéra Bohuslava Sobotky vnímá jako útok na Finanční správu.

„Cítím se poškozena těmito výroky. Nechci se litovat, už jsem velká holka. Ale myslím si, že si nezasloužím, abych byla takhle zostouzena,“ řekla.

„ČSSD logicky odmítla hrát hru na předstírání změny. To by bylo jen loutkové divadlo. Skutečností je, že změnu nepřinese nikdo, kdo bude z hnutí ANO,“ zareagoval na rozhodnutí Sobotky předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „Alena Schillerová byla nominována Andrejem Babišem. Hnutí ANO, Agrofert a Andrej Babiš je jeden organismus,“ podotkl k tomu Kalousek. 

„Logické rozhodnutí. To už mohl Babiš rovnou navrhnout Faltýnka,“ zmínil jméno šéfa poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslava Faltýnka Martin Schmarz, jenž býval blízkým spolupracovníkem premiéra Mirka Topolánka. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…