Jsem znechucen, píše volič ČSSD „pučistům“

28.10.2013 17:48

Režisér a vysokoškolský profesor Vít Janeček se jednoznačně postavil za předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku. Na sociální síti Facebook byl uveřejněn dopis, v němž akademik apeluje na ty členy ČSSD, kteří usilovali o odvolání Sobotky z postu předsedy. Jako volič ČSSD je prý znechucen jednáním „pučistů“.

Jsem znechucen, píše volič ČSSD „pučistům“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

„Jsem volič Sociální demokracie v těchto volbách a jsem znechucen vaším jednáním. Podlamujete jím pozici vlastní strany v dalších procesech a zahajujete rozkladný spor ve chvíli, kdy strana, kterou reprezentujete, stojí před státotvorným úkolem, který přesahuje úzké zájmy - byť by jimi byla třeba vůle prezidenta. Nastolujete otázku odpovědnosti za výsledek voleb a přitom z ní vyjímáte sami sebe,“ píše v otevřeném dopise vysokoškolský pedagog.

Jednání lidí, kteří Sobotku odvolali, prý zavání podlostí. Zároveň prý stávající politická situace otevírá prostor pro občanský aktivismus a šanci vyjádřit se pro všechny, kteří o to mají zájem. Součástí dopisu je také seznam e-mailů těch členů, kteří hlasovali pro odchod Sobotky z čela strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …