Jsme pro imigranty kořist. Chtějí naše peníze, chtějí nás zaplavit. Postupují tiše, ale neúprosně. Jsme znovu v roce 1938, šokuje mezinárodní bankéř

16.06.2015 11:21

Do ostré kritiky současných evropských politiků za jejich přístup k vlně uprchlíků, kteří v těchto dnech zaplavují Evropu, se na serveru Česká pozice pustil Bohumil J. Studýnka, expert v oboru financí a mezinárodních ekonomických vztahů. Byl také generálním ředitelem GE pro Česko a Slovensko, výkonným ředitelem Deutsche Bank AG Praha či poradcem v ústředí Deutsche Bank a také náměstkem ministra pro hospodářskou politiku.

Jsme pro imigranty kořist. Chtějí naše peníze, chtějí nás zaplavit. Postupují tiše, ale neúprosně. Jsme znovu v roce 1938, šokuje mezinárodní bankéř
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Studýnka upozorňuje, že tisíce uprchlíků z Afriky neznámé identity a pracovního či profesního zaměření dychtí nadiktovat imigračnímu úředníkovi naučenou legendu, aby jim byl udělen politický azyl – třeba v problematickém Řecku. Jejich úmyslem je prodrat se schengenským prostorem do členských zemí Evropské unie s nejvyšším HDP a ochotou poskytovat benefity v rámci dobrodiní a iluzí o bezbřehých finančních zdrojích a výdajích sociálního státu. Evropa i Česko se sice tváří, že se nic přelomového neděje. Tak tomu však není.

Evropa má být pro imigranty nositelkou obživy

Podle Studýnky chce současná migrace poprvé v dějinách cílovou oblast vysávat využíváním sociálního státu. „Evropa nemá být mocenskou kořistí, ale jen nositelkou obživy, kdy tisíce úředníků mají distribuovat její HDP až do úplného vyčerpání během několika desetiletí,“ myslí si ekonomický expert Studýnka.

Dnešní migrace si podle něj přeje, aby sociální stát existoval co nejdéle a přizpůsoboval Evropskou unii požadavkům, náladám a ideologiím migrantů.

„Nemají žádnou ústřední moc, ideologii ani strukturu, postupují tiše, zdánlivě chaoticky, ale neúprosně a jejich tlak narůstá,“ popisuje současnou situaci ze svého pohledu Studýnka. Podle jeho názoru se migranti nejprve snaží usadit v nejbohatších evropských zemích s efektivním distribučním systémem a poté i v méně ekonomicky atraktivních státech střední a jihovýchodní Evropy.

Současní evropští politici jsou krátkozrací jako jejich předchůdci v roce 1938

Podle jeho názoru vrcholní evropští představitelé nejsou schopní přiznat chybu, řešit ji a napravit. Jsou prý stejně krátkozrací, jako evropští politici na prahu druhé světové války. „V Mnichově v roce 1938 dva zástupci demokratických zemí, jeden diktátor a jedna parodie na diktátora krátkozrakým alibistickým rozhodnutím přinesli Evropě a světu téměř apokalyptickou budoucnost. V dnešní Evropě se u jejích politiků rozmohla slepota, hluchota a neochota řešit katastrofický vývoj. Jen rozhovory, summity, okázalá gesta a zachmuřené výrazy.“

Poukázal na to, že v roce 1974 tehdejší alžírský prezident Houari Boumédiene vyhrožoval Evropě ideologicky i takticky: „Zalidníme Evropu našimi dětmi. Porazíme bezvěrce dělohami našich žen!“ A to se skutečně stalo, podle Studýnky vysoká porodnost arabských imigrantů změnila evropskou produktivitu i státotvornost.

„Tomu přihlížejí současní evropští appeasementoví politici, kteří nevidí, protože vidět nechtějí, řeší, co vyřešit nechtějí. … Navíc nechtějí omezit schengenský systém bez národních hranic a odpovědnosti, jejž sami vybudovali. Jen sledují migrační vlnu, zda se vyčerpá a opadne. To se však nestane, protože stále více ekonomických uprchlíků podněcovaných televizními stanicemi, převaděči a dalšími nastupuje na lodě a čluny,“ upozorňuje Studýnka.

Celý text je ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…