Jsme si blízcí, oba jsme levičáci... Přátelská veřejnoprávní beseda z Chomutova

15.10.2012 14:13

V Chomutově se v druhém kole senátních voleb střetne obhajující senátor, komunista Václav Homolka, a jako vyzyvatel sociální demokrat Rudolf Kozák. Jejich duel v České televizi však rozhodně nepřipomínal ostrý souboj rivalů bojujících o hlasy.

Jsme si blízcí, oba jsme levičáci... Přátelská veřejnoprávní beseda z Chomutova
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor za KSČM Václav Homolka

„Budu se snažit, aby voliči přebarvili červenou na růžovo. Určitě kvůli tomu ale nepřestanu vyznávat levicovou politiku,“ zahájil sociální demokrat Kozák. Jeho slova předeslala další podobu debaty, ve které oba soupeři v klidu souzněli. Oba například zmínili jako svou prioritu zdravotnictví a ujistili, že se zasadí o záchranu onkologického oddělení chomutovské nemocnice.  

„Nijak zásadně se nelišíme, oba jsme levicoví politici a naše programy si jsou blízké,“ uvedl kandidát ČSSD. Proto odmítl vést proti komunistovi negativní kampaň.

Další otázka směřovala na stanovisko k vládnímu daňovému balíčku. Václav Homolka k tomu uvedl, že postoj komunistů v Senátu je zřejmý již nyní. „V tuto chvíli je priorita zabránit zvýšení DPH,“ uvedl s tím, že do budoucna by chtěli prosadit naopak její snížení. Sociální demokrat mu opět přitakal: „Moje stanovisko je naprosto jednoznačně stejné.“

Homolka, který již v Senátu působí, by se chtěl nadále zaměřovat na vše, čím se zabýval dosud. Zejména zmínil otázku justice a vězeňství, ve které se chce zasadit o to, aby se tolik odsouzenců nedostávalo na podmínku z vězení. „Kdyby vězni pracovali, tak by nebylo potřeba jich tolik propouštět,“ myslí si. Rudolf Kozák má jako své téma reformu Ústavy, při které by se chtěl zasadit o odvolatelnost politiků.

Jako své favority do prezidentské volby zmínil sociální demokrat Kozák Miloše Zemana a Jiřího Dienstbiera. Senátor Homolka se přiznal, že jako zákonodárce oběma zmíněným adeptům jejich kandidaturu podepsal, ale raději by na Hradě viděl například komunistického europoslance Vladimíra Remka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…