Jsme šokováni, nevylučujeme soud. Představitel soukromé VŠ se vzepřel komisi

04.02.2015 22:27

Akreditační komise je připravena navrhnout ukončení činnosti soukromé vysoké školy Univerzity Jana Amose Komenského pro přetrvávající nedostatky ve výuce. Byl by dobrý krok zrušit největší soukromou vysokou školu v republice? Ve středečních Událostech, komentářích České televize o tom diskutovali ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) a prorektor školy Petr Kolář.

Jsme šokováni, nevylučujeme soud. Představitel soukromé VŠ se vzepřel komisi
Foto: Redakce
Popisek: UJAK

"Nás stanovisko komise šokovalo, protože je v rozporu se skutečností i s dosavadní praxí," postěžoval si Kolář. Poukázal na to, že by nemělo být umožněno dokončení studia ani stávajícím studentům. Ministr oponoval informacemi přímo od komise, která na údajné nedostatky upozorňovala už od roku 2010 a on jako ministr odmítá zasahovat do rozhodování komise.

Nejvíce ohroženi jsou studenti speciální pedagogiky

"Zmiňovaná univerzita má ale dostatek prostoru na to, aby tuto situaci ještě zvrátila," poznamenal k tomu ministr s tím, že studentům bude umožněno dostudovat jinde, protože speciální pedagogy potřebujeme. Výtky se totiž týkají především studijního oboru Speciální pedagogika.

"Speciální pedagogika je prakticky orientovaná a mnozí z našich studentů již pracují na příslušných pracovištích," prohlásil před kamerami Kolář. Informace Akreditační komise jsou podle Koláře nepravdivé. Chládek konstatoval, že nebude vystupovat v roli soudce a počká na výsledek případného odvolání.

Na škole v tuto chvíli studuje na pět a půl tisíce studentů a stát se pokusí pomoci všem. Situace "na speciální pedagogice" se ale týká jen asi čtrnácti stovek studentů. Škola má akreditováno sedmnáct oborů a podle Koláře nelze vyloučit, že debata o uzavření univerzity skončí i u soudu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…