Jsme tankisté, dělostřelci, umíme střílet... V jednotě je síla. Koluje zásadní výzva, která se týká NATO a uprchlíků

15.07.2015 11:42

Již více než čtyři tisíce členy se chlubí webová stránka československých vojáků v záloze proti válce plánované velením NATO. Kromě webu jsou i na Facebooku. Velitelem zálohy se stal vojenský lékař a účastník misí v Afghánistánu Marek Obrtel. Ten v loňském roce veřejně vrátil své medaile NATO z důvodu nesouhlasu s činností organizace a pro postoj západních států k Rusku. Vojáci v záloze se netají tím, že mají případně působit i jako ochrana před uprchlíky.

Jsme tankisté, dělostřelci, umíme střílet... V jednotě je síla. Koluje zásadní výzva, která se týká NATO a uprchlíků
Foto: Archiv M. Obrtela
Popisek: MUDr. Marek Obrtel

„Jsme tankisté, jsme dělostřelci, jsme ženisté. Jsme psovodi, radisté, průzkumníci a všichni jsme prošli výcvikem. Naučili jsme se ovládat zbraně a ty jsme přísahali použít na obranu vlasti. V naší přísaze, kterou stále ctíme, není ani zmínka o NATO a útočných válkách na cizím území. Tuto svou přísahu, bez ohledu na oficiální agresivní a proválečnou politiku představitelů České a Slovenské republiky, v případě nutnosti naplníme,“ píše se na webu vojáků v záloze.

Vojáci, kteří se pod Obrtelem sdružili 1. ledna tohoto roku, již mají svou přísahu a pořádají i poradní ohně. Ten nejbližší se má uskutečnit 25.–26. července v jižních Čechách a má být koncipován jako cvičení záloh.

„Jsem tu, stejně jako vy všichni, protože cítím, že naše země má velký problém a že bude mít ještě větší, pokud něco neuděláme. Jsem tu, protože mi nejsou lhostejní lidé, kteří v naší zemi spolu se mnou žijí. Slovo jako rodina, národ nebo vlast pro mne nejsou prázdné pojmy a peníze nebo funkce pro mne nejsou víc než pocit sounáležitosti. Vím, že v jednotě je síla a tu sílu už půl roku hledám,“ napsal včera facebookové skupině vojáků zakladatel iniciativy Ondřej Hrčiak.

Podle serveru TN.cz se od této iniciativy odštěpila na severu Čech radikálnější forma vojáků, kteří se pod názvem CS9 vymezují silně proti islámu i uprchlíkům, a mají za sebou již první cvičení. Jeho se mělo zúčastnit celkem 18 mužů a dvě ženy. Alespoň tak zní příspěvěk od velitele uskupení CS9, který byl paradoxně zveřejněn v diskuzním fóru webu československých vojáků v záloze. „Cvičení bylo zaměřeno na pochod a orientaci v terénu s plnou polní, dále pak na výběr vhodných stanovišť ve vymezených sektorech, jejich rozvinutí a střežení, radiovou komunikaci a znakové povely. Poslední sektor sloužil k odhalení a eliminaci nepřítele, čili dobytí obranné linie nepřítele,“ píše zde.

To, že se na severu Čech zřejmě něco skutečně děje, potvrzuje i nedávný status Hrčiaka na facebookové stránce československých vojáků. „Našim severočeským četám Labe a Nisa zběhlo velení. Hledají se slušní, pracovití a věrní důstojníci, kteří by se těchto jednotek chtěli ujmout,“ napsal vzkaz od Obrtela Hrčiak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…