Jsme zase slavní: Stropnického pokárali z Kremlu

12.10.2015 14:17

Ruský prezidentský mluvčí dnes označil za nepodložené a podivné nedávné prohlášení českého ministra obrany Martina Stropnického o tom, že přesun migrantů přes Balkán do Evropy financuje Moskva. Stropnický se v sobotním rozhovoru svěřil MF DNES s informací, že přesun migrantů do západní Evropy z Balkánu probíhá i přistavenými autobusy, které zřejmě financuje Rusko.

Jsme zase slavní: Stropnického pokárali z Kremlu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

„Od maďarského ministra obrany mám informaci, kterou nemohu stoprocentně potvrdit, ale nemám důvod jí nevěřit, že na území Balkánu byly v nemalém množství přistaveny autobusy. Nikdo neví, odkud se tam vzaly, ale dost pravděpodobně byly financovány Ruskem,“ řekl Stropnický MF DNES. Poznamenal, že své tvrzení nemůže nijak dokázat.

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes ruské agentuře TASS řekl, že prohlášení českého ministra je nepodložené. „Pokud taková slova skutečně padla, jsou přinejmenším podivná,“ konstatoval tiskový tajemník Vladimira Putina.

Podle zpravodajského serveru ECHO24.cz vzbudily v Maďarsku výroky Stropnického pozdvižení. Maďarský ministr obrany István Simicskó popřel, že by takové informace svému českému kolegovi sdělil. Stropnický prý poté českému serveru neodpověděl na dotaz, zda dál trvá na svém původním výroku.

Stropnický v rozhovoru pro MF DNES rovněž prohlásil, že Rusko si jednotnou a pevnou Evropskou unii nepřeje. „A stejně tak se Rusko bude snažit názorově rozdrolit NATO. Třeba právě na tom, jak bude prodávat svůj útok proti Islámskému státu,“ řekl ministr obrany českému deníku.

reklama

autor: spa

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …