Jsou to bílí muži, menšiny by se jich bály. Britové sundávají obrazy slavných předků a možná to půjde mnohem dál

17.07.2017 8:41

Konzervativní deník The Telegraph přináší další důkaz, že britský vzdělávací systém je čím dál tím více ve vleku politické korektnosti a multikulturalismu. Prestižní vzdělávací institut King’s College London byl nucen se do značné míry vzdát své „bílé“ minulosti.

Jsou to bílí muži, menšiny by se jich bály. Britové sundávají obrazy slavných předků a možná to půjde mnohem dál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

King’s College London patří k nejprestižnějším univerzitám na světě a pravidelně se umísťuje na předních místech ve všech možných žebřičcích. Mnoho absolventů univerzity získalo Nobelovu cenu. Ale ani tento fakt univerzitu neochrání před ideologií politické korektnosti a multikulturalismu, které jsou mnohdy prosazovány velmi bizarním způsobem. Aspoň to platí pro Ústav psychiatrie, psychologie a neurovědy.

Děkan ústavu profesor Patrick Leman oznámil, že z prostor zmizí portréty a busty „vousatých bílých“ mužů. Nepomůže jim ani fakt, že mnozí patřili k průkopníkům ve své oboru a přispěli značnou měrou k věhlasu Ústavu psychiatrie, psychologie a neurovědy na King’s College London. Z pohledu aktivistů, studentů a dalších příslušníků britské levice jsou příliš „bílí“ a všichni jsou mužského pohlaví. Něco takového se z pohledu gender studies, multikulturalismu a politické korektnosti neodpouští.

Anketa

Je v České republice svoboda slova?

5%
95%
hlasovalo: 7349 lidí

Celý text v angličtině naleznete ZDE.

Otcové zakladatelé musí své místo připustit v rámci vytvoření „zdi rozmanitosti“ ženám a jedincům s barevnou pletí. „V našem ústavu nemohou být jen busty bílých vousatých mužů. Musíme být více modernější a interkulturnější,“ cituje deník děkana Lemana s tím, že před dvěma roky byla ze zdi univerzity odstraněna fotografie bývalého arcibiskupa z Canterbury lorda Careyho, protože se stavěl proti uzavírání sňatků mezi homosexuály.

Některé busty a portréty tak budou zcela odstraněny a jiné umístěny tam, kde „budou méně pobuřovat“. „Plány byly jednoznačně podpořeny studentskými organizacemi. Snažíme se více reflektovat rozmanitost a soustředíme se i na výzkum z Asie, Afriky a dalších částí světa. Jsme přesvědčeni, že prostor pro studenty by neměl být vyplněn jen vousatými bílými muži z dvacátých let minulého století, ale měl by zahrnovat také odlišné etnické skupiny a jiné kultury,“ říká děkan, který nijak neskrývá svoji příslušnost k britským labouristům.

Ačkoli mnozí profesoři a studenti s novými pořádky souhlasí, ozývají se také kritické hlasy. „Jde o krok šílené politické korektnosti a dekolonizaci učebních osnov. Stačí, že studenti začnou křičet a vedení jim ihned vyjde vstříc. Faktem zůstává, že mnozí z nich mají problém být vzděláváni bílým mužem,“ cituje The Telegraph prezidenta King’s Conservative Association Sama Barretta a dodává, že podobných střetů mezi profesory a studentskými aktivisty v posledních letech povážlivě přibývá.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…