Jsou to blbci, budou poslouchat. Martin Konvička se prý u výslechu rozhovořil o Vítu Bártovi a milionech

27.09.2016 6:53

Bývalý ministr dopravy a lídr Věcí veřejných Vít Bárta prý chtěl získat prostřednictvím hnutí Blok proti islámu a parlamentního Úsvitu miliony korun ze státní kasy. Podle informací MF Dnes to měl včera uvést antiislamista Martin Konvička při výslechu na policii.

Jsou to blbci, budou poslouchat. Martin Konvička se prý u výslechu rozhovořil o Vítu Bártovi a milionech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Konvička na své akci "s humorem do Mekky" - proti terorismu a za demokracii před velvyslanectvím Saúdské Arábie

Policie v současné době vyšetřuje dění v dnes již zaniklém Bloku proti islámu. Zabývá se především plánovanou společnou kandidaturou Bloku s Úsvitem v říjnových volbách. Dle Konvičky, jehož vyslýchala českobudějovická policie, šlo o dobře promyšlený byznys Víta Bárty.

Konvička se scházel s Bártou a pozdější místopředsedkyní Bloku proti islámu Janou Volfovou podle všeho od ledna 2015. „Předestírali mi geniální plán na úplné propojení mé občanské aktivity a osiřelých poslanců Okamurova Úsvitu. Jsou to neschopní blbci, budou dělat to, co si budeme přát, a ty na své aktivity získáš 60 milionů korun státních peněz, malovali světlou budoucnost protiislámského hnutí,“ řekl nyní policistům Konvička. MF Dnes slova, která uvedl policii, potvrdil. Přitom v minulosti Konvička jakoukoliv spojitost s Vítem Bártou odmítal. Jen jednou se zmínil o tom, že Vítek tu a tam pomůže s kampaní. Bárta v současné době s novináři nekomunikuje.

Druhou osobou, již obviňuje Konvička z tunelování peněz na účtech Bloku proti islámu, je Jana Volfová. Ta se v současné době k jeho slovům vyjadřovat nechce. 

Předseda Úsvitu Miroslav Lidinský se však Konvičkovým slovům jen vysmál. Jeho slova vnímá jen jako zášť a zlost. „Jak to bylo s Janou Volfovou a Vítem Bártou, netuším, je to několikaletá historie a my jsme tuto kapitolu už uzavřeli,“ uvedl Lidinský. 

Slova Konvičky však naopak podpořil dnes nezařazený poslanec Karel Fiedler, který uvedl, že již od roku 2013 existoval byznysplán, jak si pomoci k finančním prostředkům. Šedesátimilionová částka se objevuje také ve smlouvě o spolupráci mezi Blokem a Úsvitem z roku 2015. Úsvit se zavázal ji investovat do kampaně před krajskými, komunálními i parlamentními volbami v následujících letech. „A na penězích také celá spolupráce ztroskotala – strany se rozhádaly a vzájemně obviňovaly, že jedna či druhá neplní, co má, a nakonec Blok smlouvu vypověděl a rozpadl se,“ konstatuje MF Dnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …