Jsou to prostě zvířata, pravil Donald Trump o přistěhovalcích

12.08.2015 10:22

Americký miliardář a jeden z republikánských uchazečů o prezidentský úřad Donald Trump včera poskytl krátký rozhovor americkému zpravodajskému kanálu Fox News. Podle průzkumů je stále na čele pelotonu mezi všemi republikánskými kandidáty, a to i přesto, že má v médiích kontroverzní pověst.

Jsou to prostě zvířata, pravil Donald Trump o přistěhovalcích
Foto: Fox News
Popisek: Logo americké TV stanice Fox News

„Musím říci, že si veřejné debaty prezidentských kandidátů užívám. Celý život diskutuji s lidmi, ale takto veřejné a oficiální debaty jsem samozřejmě nikdy před tím neabsolvoval. Rád poznávám další protikandidáty. S některými z nich si rozumím více, s dalšími zase o poznání méně. Ale takový je prostě život,“ komentoval Trump svoji účast v televizních debatách, ve kterých si podle oficiálních průzkumů vede úspěšně. Zatím mu patří v rámci Republikánské strany první místo, ale je připraven i na případný neúspěch. „Když nezískám nominaci já osobně, tak podpořím jiné kandidáty. Mám jasnou představu o pár jménech, ale nebudu je říkat nahlas. Je zřejmé, že by jim to spíš uškodilo,“ řekl Trump.

Trump se drží dlouhodobě v čele republikánského pelotonu i přes to, že se v médiích často objevují jeho kontroverzní vyjádření. Americký miliardář a bývalý manžel Češky Ivanky Trumpové však tvrdí, že média jeho výroky zkreslují a vytrhávají z kontextu. „Píšou o Mexičanech a strašlivých věcech, které jsem o nich prý řekl. Já ale přece hovořil především o ilegálních přistěhovalcích, což je pro Spojené státy velký problém. Pětkrát ilegálně přejdou přes naše hranice a vrátí se i pošesté. Mnoho z nich se často dopouští násilností a loupeží. To jsou fakta, nikoli nějaké výmysly. Zrovna tento týden přepadli šestašedesátiletou ženu, mučili ji a nakonec brutálně znásilnili. Jsou to prostě zvířata,“ rozohnil se republikánský kandidát na prezidenta.

celý rozhovor v angličtině najdete ZDE

„Lidé se mnou souhlasí a říkají, že mám pravdu, když o této problematice otevřeně hovořím. Rozhodně mi nevolají s tím, že bych se měl za své výroky omlouvat,“ uvedl Trump. Rozebral také svoji kontroverzi s republikánským senátorem a veteránem z Vietnamu Johnem McCainem. „Oni a celý establishment ve Washingtonu dělali špatně svoji práci. Lidé kvůli němu museli neúnosně dlouho čekat na lékařské ošetření. Nebylo v tom nic osobního a já neřekl nic, co by nebyla pravda,“ vysvětluje Trump a brání se i tomu, že by urážel ženy, jak tvrdí demokratická kandidátka na prezidentský úřad Hillary Clintonová.

„Já ženy miluji a uznávám je. Mohu bez přehání říci, že jsem pro ně za svůj život udělal mnohem více než Hillary,“ prohlásil Trump a vyjádřil se také ke dvěma aférám spojeným s činnosti nadace manželů Clintonových. „Také já jsem jim v minulosti poslal nějaké peníze. Já jsem ale byl byznysmen. Ona vedle toho vykonávala funkci ministryně zahraničí a přijímala přitom peníze ze Saúdské Arábie a dalších zemí, kde se mimochodem k ženám vůbec nechovají pěkně. Na druhou stranu bych se jí zastal. Kdyby ty peníze byly použity alespoň ve prospěch Spojených států, tak proč ne. To se ale tak úplně nestalo. Saúdové posílali peníze a logicky za to chtěli nějakou protislužbu. Je to podobné jako u Jeba Bushe. I u něj jsem přesvědčen, že jej jeho dárci naprosto ovládají.“

Hillary Clintonová se stala terčem kritiky také proto, že v úřadu ministryně zahraničí používala místo oficiálního e-mailu svůj soukromý. Fakticky tak porušila zákon. „Hillary očividně spáchala trestný čin. Kdyby něco takového udělal kdokoli jiný, tak má po politické kariéře,“ uzavřel Trump.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…