Jste blbci! Nemůžete rozhodovat o odborných věcech! odsoudila slavná novinářka referendum o EU

08.02.2018 8:50

Novinářka Petra Procházková toho má dost. Od teď prý už odmítá přistupovat smířlivě k hlupákům, blbcům a debilům. Odmítá totiž přistupovat na to, aby o její budoucnosti rozhodovali nevzdělanci a tupci, ignoranti s fašistickými sklony a manipulovatelné mozkové trosky.

Jste blbci! Nemůžete rozhodovat o odborných věcech! odsoudila slavná novinářka referendum o EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

„Takže, končím s korektní tolerancí hlupáků a blbců. Že se nesmí o lidech méně inteligentních až debilních říkat, že tací jsou? Tak to ne. Nechci, aby o mně rozhodovali nevzdělanci a tupci, ignoranti s fašistickými sklony a manipulovatelné mozkové trosky,“ napsala známá novinářka na sociální síti Facebook.

Anketa

Chcete referendum o setrvání v EU?

92%
8%
hlasovalo: 20634 lidí

Obratem dodala, že věnovala dost peněz i úsilí tomu, aby vzdělala sebe i své děti. Odmítá smířlivě přistupovat k lidem, kteří se nenamáhali s nějakým sebevzděláváním, vyhledáváním informací, ověřováním zpráv a tak podobně. Sama čte zprávy v angličtině, ruštině a poslouchá perskou televizi. I svým dětem neustále opakuje, aby si všechno, co čtou, ověřovali a aby nečetli pochybné zdroje. A proč tohle všechno Procházková zdůraznila? Kvůli debatě o referendu.

„A v referendu má mít můj hlas stejnou hodnotu jako někoho, kdo tráví veškerý svůj volný čas sledováním Barrandova, nebo u piva, učit se nechtěl nebo na to neměl a v anketách typu koho budete volit odpovídá: „Nó ... já vám nevím, já nikoho neznám... tak asi Zemana nó....“ Klidně ať si takové bidlo rozhoduje v místním referendu o tom, zda chce raději cyklostezku nebo novou střechu na obecním úřadě. Ale o vystoupení z EU ne!“ doplnila nekompromisně.

Pokud má mít hlas hlupáků stejnou váhu jako hlas Procházkové,tak musí tito lidé o EU aspoň něco vědět – kdy vznikla, proč vznikla, jaké má orgány jak tyto orgány fungují a tak podobně.  Pokud se lidé nedovzdělají, neměli by rozhodovat o zásadních otázkách v referendech. Procházková se ve svém provolání obrátila i na Piráty, aby si nehráli s ohněm referenda.

„Piráti! Vzpamatujte se! Tohle není transparentní svoboda, co předvádíte, ale totální hazard a nezodpovědnost. Už už jsem vás chtěla příště volit... ? teď si tady klidně piště, jak jsem nafoukaná a nadřazená,“ uzavřela dáma.

Svůj článek nakonec doplnila všeříkajícím obrázkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…