V Praze odstartovalo hasičské mistrovství, Kleslová chválila mládež

09.07.2015 17:22

Do Prahy se letos opět sjela elita mezi hasiči. Soupeřit mezi sebou bude v typicky požárnických disciplínách jako technika hašení, štafetový běh se zapojováním hadic, atletické disciplíny či vázání uzlů. Týmy, které se čtyřdenního mistrovství účastní, si musely účast vybojovat v konkurenci tisíců konkurentů. Zahájení si nenechali ujít ani zástupci ministerstev a úřadů. Mezi pozvanými byla i starostka Prahy 10 Radmila Kleslová, která pronesla i zahajovací projev. V něm pochválila statisíce Čechů, kteří se angažují v dobrovolných hasičských sborech.

V Praze odstartovalo hasičské mistrovství, Kleslová chválila mládež
Foto: Praha 10
Popisek: Mistrovství republiky v hasičských hrách Plamen za přítomnosti starostky Prahy 10 Radmily Kleslové

Zatímco minulý ročník Mistrovství ČR v hasičských hrách Plamen se konal v Brně, letos padla volba na Prahu. Konkrétně na atletické hřiště ve Vršovicích. Jedná se přitom o 43. ročník unikátního mistrovství, jehož zakladatel Václav Hanzal nedávno oslavil 85. narozeniny a zahájení se osobně účastnil: „Je to pro mě obrovská pocta a jsem rád, že se akce stále pořádá, navíc v takovém rozsahu,“ uvedl Hanzal, který od přítomných diváků sklidil obrovský potlesk.

Přítomné potěšila i starostka Kleslová, která překvapila znalostmi z oboru hasičského dobrovolnictví. To když ve svém projevu připomněla, jaký mají Češi vztah ke sdružování se v dobrovolných hasičských sborech, kde je služba často velmi náročná a přitom neplacená. „Sbor dobrovolných hasičů čítá 350 tisíc členů a z toho 50 tisíc je mládež. To je neuvěřitelné číslo. Mám obrovskou radost, že Česká republika má mládež, která je ochotná dělat něco pro druhé,“ přivítala starostka nastoupená družstva. „Říká se, že jakou máme dnes mládež, takovou budeme mít zítra celou společnost. A vůbec se nebojím, že naše společnost bude skvělá, protože budete mezi nimi,“ dodala.

Mistrovství pořádá Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Cílem her je podle organizátorů rozvíjení znalostí a dovedností v oblasti požární ochrany. Velkou část soutěžních týmů tvoří děti od šesti let.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…