Jste hňupové, vzkazuje národu Karel Dolejší z Britských listů. Za humny prý Putin mobilizuje a my řešíme uprchlíky, kteří nás nijak neohrožují...

26.06.2015 10:02

Pouze „hňupové“ mohou dle redaktora serveru Britské listy Karla Dolejšího považovat za náš největší problém uprchlíky z Afriky. Spíše než na jih bychom se prý měli zaměřit na východ, kde se dějí věci, které by mohly Česku vážně „zatopit“.

Jste hňupové, vzkazuje národu Karel Dolejší z Britských listů. Za humny prý Putin mobilizuje a my řešíme uprchlíky, kteří nás nijak neohrožují...
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

„Západní státy s otevřenou a solidní azylovou politikou lze do jisté míry chápat v jejich sobectví  příliv migrantů se jich fyzicky dotýká doma, zatímco o problémy na východě kontinentu se starat zatím nemusejí,“ uvádí Dolejší.

V České republice ale prý protiuprchlická hysterie není dle redaktora ospravedlnitelná, neboť prý nemá žádný hmatatelný základ. „V závěru možná nejotevřenější periody českých dějin připadá jeden muslim na 28 km2,“ lakonicky podotýká Dolejší.

Za mnohem vážnější problém považuje redaktor Britských listů řeckou krizi, která prý ohrožuje Evropskou unii, na níž dle něj přes všechno „kafrání“ Česká republika neskutečně vydělává, a to nejen finančně. A také ruské vyhrožování a zastrašování směrem západ, což prý znamená konec období evropské stability po skončení studené války. „Vzhledem k tomu, že Západní Evropa na Divoký Východ‘ v zásadě kašle a nemyslí si, že by za něj bylo třeba bojovat, pás států kolem ruských hranic se dříve či později vrátí k mobilizačnímu modelu armády, se vším, co to sebou nese,“ naznačuje Dolejší možné změny evropské bezpečnostní architektury.

„Pokud za této situace 80 % Čechů považuje za největší problém uprchlíky, a mezi nimi zejména muslimy, nabízí se závěr, že většina spoluobčanů pobývá na nějaké jiné planetě a řeší místní problémy, nikoliv ty, které formují neradostné vyhlídky pro zbytek našich životů i pro následující generace,“ konstatuje Dolejší.

Celý komentář k přečtení ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…