Jste hrdý na to, že jste mlátil lidi? Čtenáři grilovali rudého poslance

15.01.2014 10:34

Poslanec komunistické strany Zdeněk Ondráček dostal několik nepěkných dotazů od čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Politik čelil útokům stran své minulosti, nechyběly ani výtky k faktu, že před revolucí coby příslušník pohotovostního pluku Veřejné bezpečnosti údajně mlátil lidi demonstrující za svobodu.

Jste hrdý na to, že jste mlátil lidi? Čtenáři grilovali rudého poslance
Foto: ksm.cz
Popisek: Poslanec za KSČM Zdeněk Ondráček

Skutečnosti, že poslanec KSČM Zdeněk Ondráček pracoval před rokem 1989 u Veřejné bezpečnosti a účastnil se zásahů při protirežimních demonstracích, se týkaly hned dvě otázky položené uživateli zpravodajského serveru ParlamentníListy.cz.

"Dobrý den, pane Ondráčku, v mládí člověk nadělá spoustu chyb. Vy jste byl v pohotovostním pluku SNB a mlátil jste studenty na listopadové demonstraci 1989. Následně jste ještě dělal rozhovor pro TV. Jak se na to díváte dnes? Šel byste do toho znovu?" ptá se čtenář Petrlík.

"Mohu souhlasit, že v mládí nadělá člověk mnoho chyb, ale znovu opakuji, že v listopadu 1989 jsem aktivně nezasahoval a studenty tedy nemlátil," brání se poslanec.

Otázka a celá odpověď Zdeňka Ondráčka ZDE

Tohoto tématu se týkal i dotaz uživatele s přezdívkou vladimir1950. "Pane Ondráčku, ač jste třískal v Praze studenty, prošlo vám to bez trestu. Vystudoval jste zadarmo, co se dalo, vydělal paradoxně na tom, jak jste se tehdy zachoval. Jste hrdý za ty rány, co jste rozdával? Nemáte strach, že si na vás někdo z těch bitých vzpomene, když jste tak na ráně?" zeptal se poslance čtenář.

Zákony prý dodržuje a bude tak činit i nadále

I v tomto případě je Ondráček s odpovědí rychle hotov. "Člověk si za život projde mnoha fázemi života, na některé vzpomíná rád a na některé méně, ale každé to období je součástí jeho života. Doposud jsem však dodržoval zákony této země a budu tak činit i nadále," dušuje se poslanec.

Otázka a celá odpověď Zdeňka Ondráčka ZDE

Velmi rozsáhlou otázku, na kterou ovšem Ondráček dle svých slov nezná odpověď, položil čtenář s uživatelským jménem VLADIMÍR DEDEK. "Proč je ČESKO dodnes ÚŘEDNICKOSOUDNÍM, DIKTÁTORSKÝM, TERORISTICKÝM, ZLODĚJSKÝM a PROLHANÝM státem, samozřejmě směrem k občanům? Jak je možné, aby si ministerští úředníci dělali, co chtějí, nedbajíc na zákony, Ústavu a evropské úmluvy?" ptal se mimo jiné čtenář. Odpovědi se ovšem nedočkal.

Otázka a celá odpověď Zdeňka Ondráčka ZDE.

VLADIMÍR DEDEK se nicméně nemínil vzdát, a než stihl Ondráček napsat, že odpovědět neumí, zodpovězení dotazu se dožadoval: "Proč neodpovídáte na otázky vašich ZAMĚSTNAVATELŮ, kteří vás platí ze svých daní?! Jakožto zástupce lidu? V zástupné demokracii byste měl, pokud 'nezastupujete' pouze sám sebe, odpovědět na otázky svých voličů a těch, kteří vám 'přispívají' na vaši parlamentní mzdu. V opačném případě byste měl zvažovat, zda vůbec jako zástupce lidu do PARLAMENTU ČR patříte."

Na to Ondráček reagoval smířlivě a snažil se čtenářovo rozhořčení mírnit. "I já platím daně. Se svými voliči jsem v kontaktu, převážně osobním, a na dotazy jim odpovídám, nebo se o to alespoň snažím," napsal ve své odpovědi poslanec.

Otázka a celá odpověď Zdeňka Ondráčka ZDE

Čtenář Petrlík ve své další otázce útočí na samotnou komunistickou stranu. Svým co nejbrzčejším vstupem do vlády by prý měla ukázat i mladším ročníkům, "co je zač". Poukazuje přitom na kauzy některých z členů strany.

Čtenář vyjmenoval kauzy členů komunistické strany

"Myslíte, že strana, která chce, aby ČR vystoupila z NATO, má členy, kteří uctívají Stalina a Gottwalda jako boha, kteří hlásají třídní boj, strana, jejíž předseda vyhrožuje velkým firmám daněmi a nevadí mu, pokud by se na základě toho přestěhovaly jinam, myslíte, že taková KSČ...M je bez kauz?" ptá se Petrlík.

A sám některé z nich jmenuje: "Kauzy má KSČ...M jak ekonomické (Dolejš, Haló noviny, nové sídlo ve Vysočanech, vlastní majetek), tak i politické (Semelová, Vy, Grebeníček, Ransdorf...) i osobní jejich členů (porážení lidí na přechodech, dluhy, exekuce...)."

Otázka a celá odpověď Zdeňka Ondráčka ZDE

Ondráček odpovídá opět s rozvahou, bez vracení úderu. "Do vlády nejdeme proto, protože koalice se tvoří po volbách a o jejím vytvoření vyjednává vítězná politická strana, tedy ČSSD. Zda Vámi zmiňované kauzy jsou kauzami poškozující KSČM, ponechávám na rozhodnutí občanů - voličů," odpověděl poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…