Jste ještě Charlie? Rok po vystřílení redakce vyjde speciální číslo francouzského nekorektního časopisu

01.01.2016 10:02

Rok po atentátu na redakci francouzského satirického časopisu Charlie Hebdo vyjde zvláštní číslo týdeníku s obrázky zastřelených kreslířů. Šestého ledna 2016 se na stáncích po celé Francii i v zahraničí objeví téměř milion kusů časopisu, informovala agentura AFP.

Jste ještě Charlie? Rok po vystřílení redakce vyjde speciální číslo francouzského nekorektního časopisu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: I patník je Charlie

Při útoku islamistů na redakci Charlie Hebdo zahynulo 7. ledna 2015 celkem 12 lidí, dalších pět obětí si vyžádaly následné útoky teroristů v Paříži a okolí. Dvojité vydání s 32 stranami místo obvyklých 16 se bude prodávat za běžnou cenu tří eur a bude obsahovat kresby redaktorů zabitých při útocích a známých pod přezdívkami a jmény Charb, Honoré, Cabu, Wolinski a Tignous. Doplní je příspěvky současných autorů časopisu. Na stránkách satirického týdeníku se objeví také poselství několika významných osobností.

Týden po atentátech v redakci zveřejnil Charlie Hebdo vydání  „přeživších“

O zvláštní vydání je podle redakce už nyní velký zájem ve Francii i v zahraničí, například z Německa prý přišla objednávka na 50 000 kusů.

Každý týden se časopisu Charlie Hebdo prodá na stáncích asi 100 000 exemplářů, z toho zhruba 10 000 v zahraničí. Dalších asi 183 000 výtisků dostávají do schránek předplatitelé.

Týden po atentátech v redakci zveřejnil Charlie Hebdo vydání „přeživších“ s karikaturou proroka Mohameda a nápisem „Vše je odpuštěno“ na titulní stránce. Tohoto čísla se po celém světě prodalo zhruba 7,5 milionu kusů. Před atentátem vycházel týdeník v nákladu 30 000 kusů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…