Jste lhář a oblbujete lidi! zaútočil na Zemana muž s červenou kartou. Prezident ho za to před „stádem“ označil za vola

30.06.2016 16:53

Prezident Miloš Zeman zavítal ve čtvrtek odpoledne do Martínkova. V obci, která v loňském roce získala titul Vesnice roku Kraje Vysočina, na něj čekaly stovky přítomných.

Jste lhář a oblbujete lidi! zaútočil na Zemana muž s červenou kartou. Prezident ho za to před „stádem“ označil za vola
Foto: Reprofoto: OVtv
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Martínkově v Kraji Vysočina

„Blahopřeji vám k tomu, co jste tady vše dokázali udělat. Pan starosta je tady ve třetím funkčním období, což znamená, že je dobrým starostou. V prvním funkčním období volíte starostu na základě slibů, ve druhém již jej volíte na základě toho, co splnil,“ podotkl Zeman. Následně také uvedl, že se těší na dovolenou a na to, že se vyspí. „Spánek s výjimkou zlomené nohy léčí všechny nemoci. A těším se také na svoji jachtu a na veslování po rybníce, kde si mě budou fotit novináři, stejně jako mé sličné tělo v plavkách,“ zmínil.

V Martínkově se kromě příznivců objevili také odpůrci, kteří drželi červené karty. „Vždy, když vidím červenou kartu, tak zajásám a říkám, pojďte k nám. A pokud nepřijdete, asi nemáte odvahu vyjádřit svůj názor,“ vyzval úvodem přítomné.

Jste lhář a oblbujete lidi, nadával Zemanovi muž s červenou kartou

Jeden z mužů držících červené karty se následně chopil mikrofonu. Podle svých slov měl desítky dotazů. První dotaz směřoval na údajný článek novináře Ferdinanda Peroutky „Hitler je gentleman“, kvůli němuž stanul Zeman před soudem. „Už jste jej s mluvčím Jiřím Ovčáčkem našli?“ zeptal se muž. „Už jsme jich našli asi pět, byly publikovány na naší internetové stránce. Ty články, které jsme nalezli, jsou daleko horší než ten, který jsem zmínil,“ řekl Zeman s tím, že články adorují německého vůdce Adolfa Hitlera.

„Vy jste rodilej lhář. Kecáte a lžete, oblbujete lidi,“ zareagoval občan.

„Jste v pěti, šesti proti stovkám lidí. Zachovejte dekórum,“ vyzval muže moderátor k tomu, aby předal mikrofon dalším přítomným. „Ano, předávám stádu,“ sdělil muž. „Tento člověk vás považuje za stádo? Ten člověk je proto vůl,“ nechal se unést prezident.

Následně odpověděl na otázku týkající se stabilizace politické situace Číny. „Čína za maoistické Velké revoluce utrpěla nesmírný úpadek, který vyústil do hladomoru, v němž zemřelo několik milionů osob. Stabilizace situace v Číně spočívala v tom, že se Čína postupně přeměňovala na výkonnou tržní ekonomiku. Vracela se od komunismu ke konfucianismu. Stala se největší ekonomikou světa,“ sdělil Zeman.

Vyměnit vedení EU a změnit pravidla, vyzval prezident

Další dotaz směřoval na Brexit a na nejasnosti ohledně doby vystoupení Velké Británie z Evropské unie. „Soudruzi z NDR udělali chybičku,“ vzpomněl na film Pelíšky Zeman. Podle něj Velká Británie z Evropské unie vystoupí až za dva roky. „Je třeba nejen vyměnit vedení Evropské unie, ale i změnit pravidla, kterými se Evropská unie řídí. Byla u mě eurokomisařka Věra Jourová a sdělila mi, že připravuje směrnici o jednotné výrobě vosku. Když mě navštívila podruhé, řekla, že připravuje směrnici EU o jednotné výrobě inkoustu do laserových počítačových tiskáren. No tak když se Evropská unie zabývá tím, čemu by se měly věnovat národní vlády, a já si myslím, že by naprosto stačilo, kdyby se tomu věnovaly podniky, které dané věci vyrábějí... Evropská unie by se raději měla zabývat ochranou vnějších hranic kvůli migrační krizi,“ podotkl Zeman. Evropská unie je podle něj skvělý projekt s mizerným vedením. „A mizerné vedení dokáže zkazit i sebelepší projekt,“ dodal.

„Zákon o sociálním bydlení považuji za jeden z nejdůležitějších úkolů české vlády kromě zákona o prokázání původu příjmů a majetku a zákona o obecném referendu. Netvrdím, že je to zákon jednoduchý, ale je pravda, že se to odkládá, a to až na rok 2018. Tak je to nesmysl, protože v roce 2017 budou parlamentní volby, a co my víme, kdo vyhraje,“ řekl prezident k další otázce. Sociální bydlení považuje za důležité především proto, aby nevznikaly ubytovny. „Na tom profitují lidé, kteří obchodují s chudobou,“ dodal. Vytkl také obcím, že v 90. letech privatizovaly byty a nyní nemají byty pro učitele či lékaře. „Tak se poučme z chyb a už je neopakujme,“ řekl.

Zeman: Je chyba ubytovat migranty u nás. To dokázala Generace 21

Řeč přišla i na migrační krizi. „Nejsem proti pomáhání migrantům v jejich zemích. Ale je podle mě chybou, když se je snažíme ubytovat tady. A přesvědčila mě o tom nezisková organizace Generace 21, která sem dovezla Iráčany, jež následně odešli do Německa,“ pomyslel si Zeman. Podle něj v případě, že se nepodaří zřídit evropskou pohraniční stráž, je třeba na hranice instalovat armádu, policisty, případně dobrovolné hasiče. „A nepustit nikoho, kdo nemá platné cestovní doklady,“ dodal.

A samozřejmě že nechyběl ani dotaz na čin aktivistů skupiny Ztohoven, kteří odcizili prezidentskou standartu, následně ji rozstříhali a rozeslali občanům Česka. „Standarta prezidenta republiky je jedním ze symbolů státnosti. A pokud jde o to, kdy byla poprvé sundána ze střechy Pražského hradu, tak to bylo 15. 3. 1939, kdy do Prahy dorazil Adolf Hitler a byl vyhlášen protektorát. Podruhé se tak stalo kvůli skupině ‚Sto hoven‘,“ vyslovil důsledně Zeman. Nyní je prý na soudech, jaký rozsudek vynesou. 

Prezident se vysmál České televizi

Jedna z přítomných se následně zeptala na vysílání veřejnoprávní České televize, jež podle ní málo informuje o návštěvě Zemana v kraji. A to na rozdíl od TV Nova či Prima. „Pracovníci České televize řeší spíše programové a technické problémy než problémy, které jsou spojeny se zpravodajstvím. Mně se stalo, že jsem měl nedávno tiskovou konferenci ohledně reorganizace policie. České televizi bohužel vyhořel přenosový vůz a tuto aktuální konferenci nedovysílala do konce. Stejně jako měla problémy 28. 10. na státní svátek, kdy kvůli technické poruše deset minut nevysílala. Ale podívejte, Česká televize má jenom sedm miliard z koncesionářských poplatků, proto jí odcházejí přenosové vozy. Soukromé televize jako Prima a Nova nejsou placeny z koncesionářských poplatků, ale z reklam. Proto mají techniku výbornou, tyto problémy nemají a mohou se tedy věnovat prezidentským návštěvám v krajích,“ řekl za potlesku Zeman.

Závěrečná otázka směřovala k dalším zemím, které by mohly opustit Evropskou unii, a k euru. „Pokud někdo bude chtít opustit Evropskou unii, tak to budou podle mého názoru plátci. Česká republika oproti tomu má ročně čistý zisk dvě stě miliard korun. Proč bychom tedy Evropskou unii opouštěli?“ zeptala se hlava státu. Následně dodala, že je pro přijetí eura, ale jen v případě, že z měnové unie vystoupí Řecko, abychom nebyli nuceni platit řecké dluhy.

Před svým odjezdem připevnil Zeman na prapor města prezidentskou stuhu a následně převzal dary od starosty. Jeho cesta pokračuje do Velkého Meziříčí. „Slunce v duši,“ popřál obligátně přítomným.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…