Jste mladí a chcete pomoct uprchlíkům? EU vám to umožní

07.05.2017 9:40

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker oznámil, že se chystá zřídit tzv. Evropský sbor solidarity. Do něj se mohou přihlásit mladí občané EU do třiceti let, pokud chtějí pomáhat uprchlíkům či pomoci řešit jiné problémy. Vše v duchu solidarity, na které podle Junckera EU stojí.

Jste mladí a chcete pomoct uprchlíkům? EU vám to umožní
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Juncker

„Evropský sbor solidarity vytvoří příležitosti pro mladé lidi, kteří mají zájem významně přispět společnosti a ukázat solidaritu, což je právě to, co svět i naše Evropská unie potřebuje víc než kdy jindy,“ řekl Juncker. Jeho slova přinesl českým čtenářům server Aktuálně.cz.

Do programu, v němž už je přihlášeno víc než 27 tisíc lidí, se mohou přihlásit i Češi ve věku 17 až 30 let a mnozí už této možnosti využili. Doufají např., že získají zkušenosti, které uplatní v dalším profesním životě. Někteří politici však nejsou programem zdaleka tak nadšeni. Kupříkladu europoslankyně Michaela Šojdrová (KDU-ČSL). Nelíbí se jí totiž, že myšlenka projektu v sobě spojuje myšlenku dobrovolnictví a pracovní stáže. To jí jaksi nejde dohromady. Předseda Evropské komise Juncker však nápad hájí s tím, že napomůže snížení nezaměstnanosti u mladých lidí, jejíž výše je v některých zemích EU hrozivá.  

Celý článek naleznete zde.

To oceňuje i student vysoké školy ekonomické Vojtěch Pavlíček. „Myslím si ale, že hodně mladých lidí by dalo přednost stáži, která s sebou přináší i pracovní vyhlídku do budoucna, před dobrovolnictvím. Aspoň v mém okolí to tak vnímám,“ říká.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …