Jste sekta, kradete LIDEM, srandistko, psali jste poslankyni od Peake. A ona odpověděla

01.08.2013 9:33

Poslankyně strany LIDEM Lenka Andrýsová svědomitě komunikuje s občany. V posledních dnech zodpověděla hned několik dotazů čtenářů serveru ParlamentníchListů.cz, které jí položili prostřednictvím jejího profilu na tomto serveru. A nebyly to dotazy příjemné: Čtenáři v nich útočili třeba na to, že strana LIDEM nemá mandát od voličů, někteří političku označili dokonce za srandistku a její stranu za zloděje. Andrýsová se přesto nezalekla a zhostila se odpovědí.

Jste sekta, kradete LIDEM, srandistko, psali jste poslankyni od Peake. A ona odpověděla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Lenka Andrýsová

Hned dva čtenáři ParlamentníchListů.cz naráželi na skutečnost, že Andrýsová byla zvolena za jinou stranu, než za kterou nyní v Parlamentu sedí. Společně s několika dalšími poslanci totiž dezertovala ze strany Věci veřejné do nově založené strany LIDEM.

"Paní poslankyně, děláte si z nás srandu?" ptá se čtenářka vystupující pod přezdívkou pincezna_sisi. Naráží na výrok poslankyně, v němž špatnou pověst poslanců přičítá pochybením jednotlivců. "Vy se nedomníváte, že jste pochybila, když jste se nechala zvolit jako veverka a pak jste přešla?" ptá se čtenářka.

Andrýsová odmítá, že by udělala chybu, svůj krok hodnotí jako správný i přes to, že LIDEM čelí požadavkům VV o vymáhání sedmi milionů korun za vystoupení ze strany. Nyní je prý součástí partaje, která má průhledné financování, transparentní účet a je dobře čitelná.

ZDE, ZDE, ZDE a ZDE najdete celé odpovědi poslankyně Andrýsové na dotazy čtenářů ParlamentníchListů.cz.

Volný mandát. Poslanci nejsou zavázáni

Podobně zaměřený i formulovaný dotaz položil také čtenář s přezdívkou hajnej14. "Paní poslankyně, jste srandistka? Neboť to, co říkáte, je jenom k smíchu. Mimochodem neměla byste opustit sněmovnu, když pracujete za jinou stranu, než jste byla zvolena?" ptá se.

Politička se odvolává na Ústavu, která říká, že poslanec České republiky má tzv. volný mandát. To znamená, že se může, ale nemusí řídit žádnými příkazy. Podle Andrýsové to znamená, že jedinec a jeho myšlení má větší sílu než celá strana. "Nejsem v tomto ohledu sama. Podobné závěry má také Benátská komise Rady Evropy," obhajuje se poslankyně.

"Kradem LIDEM"

Čtenář pod pseudonymem Občan Brych se zase Andrýsové ptá na názor, kolik procent hlasů získá strana LIDEM v příštích volbách. Ze způsobu, kterým je otázka formulovaná, je zřejmé, že nejde o žádného příznivce této strany, jak poznamenává i sama politička.

"Jak určitě víte, tak vaše sekta 'KRADEM LIDEM', která držela u lizu Nečasovy vládní podvodníky a mafiány, je u občanů 'velmi oblíbená' a proto asi kvůli tomu ani nefiguruje v předvolebních průzkumech. Kolik tipujete, že získáte procent hlasů v příštích parlamentních volbách?" ptá se Občan Brych.

Ačkoli Andrýsová připouští, že preference nejsou zrovna příznivé, strana s tím hodlá aktivně bojovat. Má to cenu, tvrdí poslankyně. "Proč máme aktuálně nízké preference, to je otázka, které se nesmíme bát. Protože věříme tomu, že naše práce na snižování byrokracie a zbytečných výdajů státu a na průhlednosti v politice má smysl, nevzdáváme to a pracujeme," uzavřela Lenka Andrýsová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…