Jste tlusté prase! Na Chládka vyplouvají další svědectví, jak se prý choval k podřízeným

29.05.2015 7:59

V deníku MF DNES v rozhovoru popisuje dnes už bývalá referentka personálního odboru Kristýna Karetová, jak se ministr školství Marcel Chládek k zaměstnancům choval. Za dobu její pětileté činnosti na ministerstvu prý zažila čtyři ministry, pod tím současným však už nevydržela, jelikož se necítila dobře v jeho společnosti. Nová možná kandidátka na post ministryně školství je Vlasta Bohdalová, ta však údajně „pozvánku“ ještě neobdržela.

Jste tlusté prase! Na Chládka vyplouvají další svědectví, jak se prý choval k podřízeným
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr školství a tělovýchovy Marcel Chládek

Karetová uvedla, že sice v minulosti už měla tvrdého i jiného šéfa, ale to, co si k zaměstnancům dovolil Chládek, se podle ní a jiných dá rovnat se šikanou. „Křičel na ředitele, že je tlusté prase. Vrchní ředitel se mnou o tom pak mluvil, byl z toho úplně špatný. Upřímně jsem byla svědkem, jak lidi brečeli, každý den jsem viděla jednu jeho sekretářku ubrečenou,“ popsala Karetová tvrdé chování Chládka.

„Každý se bál do kabinetu chodit,“ řekla Karetová s tím, že negace ministra o tom, že je to pravda, jsou prý jen jeho výmluvy, které se daly čekat.

Také Blesk zveřejnil zpověď jedné z pracovnic ministerstva školství, která nechtěla být jmenována. Ta potvrdila, že je vše pravda. „Z toho článku je všechno pravda a nevím, jak víc bych se k tomu vyjádřila,“ řekla pracovnice ministerstva.

„Čas od času se to prostě stalo, že pan ministr chtěně nebo nechtěně tak trochu ponížil své zaměstnance před ostatními lidmi,“ řekla pracovnice a dodala, že neví, zda to dělá Chládek záměrně, či je v tom jen nedostatek emoční inteligence a empatií.

Bohdalová se Chládka zastává

Místopředsedkyně sněmovního školského výboru Vlasta Bohdalová (ČSSD) je spekulovanou možnou kandidátkou na post ministryně školství. Dle jejích slov však ještě nabídku neobdržela. Sama si prý není vědoma toho, že by se Chládek choval k zaměstnancům hrubě, k ní osobně byl prý vždy normální a chova se jako kolega.

O tom, kdo bude nástupcem Chládka, musí podle Bohdalové rozhodnout předseda vlády Bohuslav Sobotka. „To je věcí kapitána týmu a kapitánem týmu je pan premiér Sobotka,“ řekla Bohdalová pro MF DNES.

Dle Bohdalové musí nástupce Chládka jako první dodělat novelu vysokoškolského zákona, která již prošla prvním čtením. Jako jednu z priorit považuje také dodělání rozpočtového plánu pro ministerstvo a zajištění financování regionálního školství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…