Julija Tymošenková se ostře opřela do ukrajinské vlády. Jestli to prý takto povede dál, ovládne zemi Putin

25.04.2015 13:11

Protagonisté ukrajinské revoluce „Majdan“ se začínají hádat mezi sebou. Dokazuje to i poslední televizní vystoupení bývalé ukrajinské premiérky Julije Tymošenkové. Ta ostře kritizovala současnou vládu za to, jakým způsobem řídí ukrajinskou ekonomiku. Informoval o tom server Prvnízprávy.cz.

Julija Tymošenková se ostře opřela do ukrajinské vlády. Jestli to prý takto povede dál, ovládne zemi Putin
Foto: worldwide.com
Popisek: Bývalá ukrajinská premiérka Julia Tymošenková

„Šoková terapie, přes 120 procent inflace za půldruhého roku. Všem zmrazené platy. Šoková terapie je uvalit daň na vklady obyvatelstva – a to kdekoliv na světě. Taková šoková terapie povede k hospodářskému oživení? Myslím, že nepovede. Máme hospodářský pokles o 25 %. To je důsledek šokové terapie, ale spíše je to šok bez terapie,“ měla říct Tymošenková v programu ukrajinské Shuster LIVE TV.

Podle Tymošenkové taková „léčba“ ekonomiky může vést ke ztrátě kontroly nad zemí. Potom by mohl jakoukoli vzpouru využít ruský prezident Vladimir Putin, který pak „za několik minut může být v Kyjevě“, kde se prý už jeho příznivci skrývají.

Celý text je ZDE

Tymošenková rovněž zdůraznila, že se příjem nejvyšších úředníků za rok, v době tak obtížné pro Ukrajinu, několikanásobně zvýšil.

Na Ukrajině roste nezaměstnanost, národní měna hřivna za rok klesla o více než trojnásobek. V důsledku toho, podle Ministerstva financí Ukrajiny, letos v lednu činila průměrná mzda 3 455 hřiven, tedy asi 160 dolarů. Jde tedy o jednu z nejnižších průměrných mezd v celé Evropě.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…