Juncker: S Věrou Jourovou nás spojuje kouření

12.06.2017 6:31

Česká eurokomisařka Věra Jourová (ANO) se dočkala pochvaly od svého šéfa. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker o ní mluvil v rozhovoru pro Blesk.cz. Uvedl mimo jiné to, že Jourová dokáže sbližovat lidi.

Juncker: S Věrou Jourovou nás spojuje kouření
Foto: TV Prima
Popisek: Věra Jourová hostem Partie na TV Prima

Jourovou s Junckerem sbližuje také společná neřest - kouření. Čas od času se tak prý vytratí ven společně a proberou i různé drby. 

"Věře jsem svěřil jedno z nejtěžších a nejdůležitějších portfolií v Evropské komisi, protože jeho náplní je ochrana práv 500 milionů Evropanů jako občanů a spotřebitelů. A musím říci, že všechna moje očekávání plní," poznamenal s tím, že Jourová má na starost boj proti diskriminaci, prosazování rovnosti žen a mužů, ochranu dat i ochranu práv spotřebitelů. "Na všech těchto frontách pomohly Věřiny odborné znalosti, dovednosti a s schopnost sbližovat lidi dosáhnout skutečného pokroku," uvedl. 

Původní text ZDE.

Když měl uvést, za co ji pochválil, zmínil například výhody nových norem EU na ochranu osobních údajů. "Také bych zmínil, že jsme dosáhli skutečného pokroku při zřizování Úřadu evropského veřejného žalobce, který napomůže v boji proti podvodům s finančními prostředky EU nebo v boji proti přeshraničním podvodům v oblasti DPH. V souvislosti s těmito podvody v současnosti daňoví poplatníci přicházejí na DPH o 50 miliard eur ročně," uvedl. 

Juncker se také vyznal ze svého obdivu k Václavu Havlovi. "Jsem velkým obdivovatelem díla Václava Havla, který byl velkým státníkem, velkým Evropanem a velkým spisovatelem," uvedl Juncker. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…