Juncker přijede za Sobotkou, navázat na společnou akci v USA. Je vypsána odměna 5000 Kč. Za co?

07.06.2017 8:25

Pět tisíc korun nabízí organizace Islám v ČR nechceme tomu, kdo potrápí předsedu Evropské komise Jeana-Claudea Junckera cestou za premiérem Bohuslavem Sobotkou. Juncker přijede do Česka v pátek na konferenci k obraně a bezpečnosti, k jejímuž tématu již společně s českým předsedou vlády rozvířil diskuzi vyjádřením pro Wall Street Journal.

Juncker přijede za Sobotkou, navázat na společnou akci v USA. Je vypsána odměna 5000 Kč. Za co?
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Juncker

Jedním z důvodů, proč Juncker míří do Čech, je totiž vytvoření společných vojenských jednotek Evropské unie, jež by mohly zasáhnout mimo její území. Česko přitom patří mezi největší stoupence obranné spolupráce. 

Jak by měla společná evropská obrana konkrétně fungovat, předloží podle serveru iHNed.cz Evropská komise. „Půjde o schopnost zasáhnout mimo území EU, nikoliv o obranu členských států. V tom Unie nechce ‚konkurovat‘ Severoatlantické alian­ci, která dál zůstává základním nástrojem společné obrany,“ informuje server.

Původní text ZDE

Ve společném prohlášení pro americký deník Wall Street Journal pak Sobotka a Juncker zkonstatovali, že v Evropě je 178 různých zbraňových sytémů ve srovnání s 30 ve Spojených státech. „Máme 17 typů hlavních bitevních tanků, zatímco Američané mají jen jeden. A v Evropě je víc výrobců vrtulníků než vlád, které by si je mohly koupit,“ uvedli. 

Sobotkovi se však za jeho slova již dostalo kritiky. A to od europoslance Jana Zahradila (ODS). „Pan Sobotka se rozhodl razantně bojovat s odlivem voličské přízně. Sepsal proto s eurolidoveckým předsedou EK Junckerem článek o evropské obranné unii pro Wall Street Journal. Je totiž známo, že voliči ČSSD čtou denně WSJ k ranní kávě a obranná unie jim obzvláště leží na srdci. Budou se teď navracet k ČSSD po tisících,“ poznamenal Zahradil. Sobotka je však podle něj v této chvíli jen užitečným idiotem EU. Zároveň z textu Wall Street Journal podle něj proudí politická megalomanie Evropské unie, kterou Brexit a Trump pouze katalyzovali a jíž je Juncker hlásnou troubou. 

Juncker zavítá za Sobotkou do České republiky v pátek na Pražskou konferenci k obraně a bezpečnosti. „Kdo ho legálně a přiměřeně potrápí tak, že nebude mít na svou cestu do Distriktu Praha dobré vzpomínky, obdrží od IVČRN finanční dar 5000,- Kč. Buď českou Katniss či Katnissákem Everdeen a postav se autokratickému zlu z Bruselu,“ vyzývá web Islámu v ČR nechceme. Na konferenci nebude chybět ani zástupkyně generálního tajemníka NATO Rose Gottemoeller. 

Původní text ZDE

Z webu Islámu v ČR nechceme:

Celý příspěvek Jana Zahradila:

Pan Sobotka se rozhodl razantně bojovat s odlivem voličské přízně. Sepsal proto s eurolidoveckým předsedou EK Junckerem článek o evropské obranné unii pro Wall Street Journal. Je totiž známo, že voliči ČSSD čtou denně WSJ k ranní kávě a obranná unie jim obzvláště leží na srdci. Budou se teď navracet k ČSSD po tisících. K článku se ale ještě vrátím. Nejde vůbec o podpis Sobotky, který zde je - jako už mnohokrát dříve - pouze užitečným idiotem EU. Jde o to, že z článku doslova proudí politická megalomanie EU, kterou Brexit a Trump pouze katalyzovali a jíž je Juncker hlásnou troubou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…