Jurečka a Babiš se střetli nad změnami daní u piva

30.01.2016 15:26

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) odmítl kritiku lidoveckého ministra zemědělství Mariana Jurečky. Ten na svém facebookovém profilu upozornil na to, že Babiš byl ještě před rokem proti snížení spotřební daně na pivo. A přitom ve čtvrtek navrhl snížit DPH u sudového piva na pouhých deset procent. Podle Babiše ale Jurečka jeho návrh nepochopil.

Jurečka a  Babiš se střetli nad změnami daní u piva
Foto: Svijany
Popisek: Pivo Svijany

„Před rokem jsem od pivovarníků dostal podnět, zda by stát nemohl snížit spotřební daň na pivo. Tehdy jsem to téma projednával s koaličními partnery a především ministr financí byl proti z důvodů výpadku příjmů do státního rozpočtu. Dnes navrhuje snížení DPH jen pro pivo. Ať si o tomto kroku udělá každý obrázek sám,“ napsal Jurečka na sociální síti.

Celý text je ZDE

Babiš si ale myslí, že ministr zemědělství si jeho plán zřejmě vysvětlil špatně. „Pan Jurečka to asi nepochopil. Jeho návrh znamenal, že bychom snížili daň i pro lahvové pivo a tím bychom zvýhodnili výrobce a pivovary. A my jsme právě chtěli zvýhodnit živnostníky, kteří provozují hospodu, respektive konzumenty,“ řekl Babiš serveru Novinky.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…