Jurečka bude mít zase všechny náměstky. Šnejdrlu by měl nahradit diplomat Šír

24.01.2016 12:30

Novým náměstkem ministra zemědělství se od února stane diplomat Jiří Šír. Informaci ČTK potvrdily tři na sobě nezávislé zdroje. Šír by měl ve funkci nahradit náměstka Jindřicha Šnejdrlu (ČSSD), který z ministerstva odešel v loňském roce na vlastní žádost. Ministerstvo zatím nechce výsledky výběrového řízení na nového náměstka komentovat.

Jurečka bude mít zase všechny náměstky. Šnejdrlu by měl nahradit diplomat Šír
Foto: mze.cz
Popisek: Ministerstvo zemědělství ČR

"Personálie nebude v tuto chvíli MZe nijak komentovat," uvedl mluvčí ministerstva Hynek Jordán.

Zatímco Šnejdrla kandidoval v minulosti na senátní kandidátce sociální demokracie, Šír chtěl jako nestraník uspět na šestém místě kandidátky ANO do europarlamentu v roce 2014. Vyjádření budoucího náměstka se ČTK nepodařilo sehnat.

Šnejdrla se nepřihlásil do výběrových řízení, která ministerstvo na náměstkovské posty kvůli služebnímu zákonu vypsalo. Pozice náměstka ministra pro komodity, výzkum a poradenství tak byla od jeho nepřihlášení se dosud neobsazená. S nástupem Jiřího Šíra by měl mít ovšem resort obsazených všech osm náměstkovských míst.

Šír od roku 2003 působí jako diplomat stálého zastoupení České republiky při Evropské unii. Pouze mezi lety 2009 a 2011 pracoval jako poradce ministra zemědělství. V roce 2009 ho také tehdejší ministr Jakub Šebesta jmenoval do pozice předsedy skupiny pro strategické otázky zemědělství.

"Jiří Šír je dlouholetý státní úředník a zdá se mi, že je to dobrá volba. Jedná z mála dobrých voleb pana ministra (Mariana Jurečky - KDU-ČSL) z hlediska personální politiky," okomentoval nástup nového náměstka agrární analytik Petr Havel. Podle něj by se do budoucna mohla díky Šírovi zlepšit komunikace mezi ČR a Evropskou unií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…