Jurečka nechce dát peníze státních lesů na reklamu olympionikům

24.02.2014 14:41

Státní firma Lesy ČR nedá čtvrt miliardy korun na sportovní reklamu Českému olympijskému výboru. Informoval o tom server iDnes.cz s tím, že část těchto peněz by byla přes marketing použita na propagaci státních lesů. Proti uvolnění zmíněné částky se totiž postavil nový ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Jurečka nechce dát peníze státních lesů na reklamu olympionikům
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Marian Jurečka

„Mám ambici, aby se pozastavilo veškeré plýtvání s penězi daňových poplatníků, kupříkladu u marketingových akcí, které místo zlepšování image jednotlivých podřízených organizací byly dosud oprávněně terčem kritiky a naopak leckdy snižovaly jejich dobrou pověst," cituje ministra server.

Podle něj se Jurečkovi nelíbilo, že by peníze z Lesů ČR šly na sportovní marketing. „Dozorčí rada Lesů ČR rozhodla na podnět Ministerstva zemědělství o snížení této rozpočtové položky o polovinu a odmítla projednat jednotlivé žádosti do doby, než bude stanoven jednoznačný plán čerpání prostředků. A to pouze na aktivity spojené s lesnictvím, zemědělstvím či rozvojem venkova, nikoliv na sportovní turnaje a společenské akce, které mají být případně podporovány transparentně a systémově jinými rezorty," uvedl podle serveru Jurečka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…