Jurečka si myslí, že by se Zeman měl osobně omluvit

02.03.2016 13:20

Prezident Miloš Zeman by se měl zachovat jako chlap a vnučce novináře Ferdinanda Peroutky se omluvit osobně. V reakci na dnešní rozsudek, který kanceláři prezidenta republiky nařídil omluvu kvůli Zemanovu výroku o Peroutkovi, to na twitteru uvedl ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Další politici považují záležitost za trapnou.

Jurečka si myslí, že by se Zeman měl osobně omluvit
Foto: David Daniel
Popisek: Ministr Marian Jurečka (KDU - ČSL) ve Zlíně hovořil o migrační krizi

"Co kdyby se prezident k omluvě postavil jako chlap a omluvil se vnučce novináře Peroutky osobně, nejen tak jak mu uložil soud," uvedl Jurečka. Později ještě komentoval reakci hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka na rozsudek. Mluvčí ČTK řekl, že se Hrad odvolá a věc je připraven dovést až k Ústavnímu soudu. Jurečkovi to připadá jako "reakce malého kluka, který za žádnou cenu neumí přiznat, že udělal chybu".

Předseda ODS Petr Fiala označil za absurdní, že Zeman nechal věc zajít tak daleko. "Mohl se už dávno omluvit a k soudu vůbec nemuselo dojít. Jeho trvání na něčem, co neexistuje, je trapné. Soud mu dnes připomenul, co si vůbec neuvědomuje: že si nemůže říkat, co chce," uvedl Fiala v prohlášení zaslaném ČTK.

Podobně reagoval i předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. "Kdyby byl Zeman normální chlap a uměl říci: 'Promiňte splet jsem se', žádná umělá trapná aféra tady nemusela být," uvedl na twitteru.

Bývalý ministr spravedlnosti, europoslanec za TOP 09 Jiří Pospíšil rozsudek označil pro Peroutku za zadostiučinění. "Škoda, že příběh kvůli odvolání kanceláře prezidenta ještě bude pokračovat," dodal.

Vicepremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš se k rozsudku nechtěl příliš vyjadřovat. "Já nevím, já to moc nesleduju, já bych to nechal bez komentáře," řekl ČTK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…