K Babišovi chodí lidé jen kvůli moci a penězům, promlouvá sesazený ústecký primátor

03.01.2016 11:47

Bývalý primátor Ústí nad Labem Josef Zikmund, který byl zvolen za ANO, poskytl rozhovor serveru Aktuálně.cz. V něm vyjádřil své zklamání z Babišova hnutí. Některým lidem v hnutí jde podle něj jen o moc a peníze.

K Babišovi chodí lidé jen kvůli moci a penězům, promlouvá sesazený ústecký primátor
Foto: ANO
Popisek: Primátor města Ústí nad Labem Ing. Josef Zikmund

Zikmund byl zvolen v komunálních volbách v loňském roce, pak i kvůli hlasům spolustraníků z hnutí ANO musel z primátorského křesla po osmi měsících pryč. Poté Andrej Babiš zasáhl a ústeckou buňku zrušil. Zikmund však tvrdí, že Babiš do dění v ústeckém ANO nevstupoval a nevstupuje.

Původní text ZDE.

Podle svých slov je Zikmund stále zklamán. „Společně jsme běhali v ulicích, přesvědčovali jsme lidi, že chceme změnu. Ta změna byla namířena proti dosavadním stranám – ČSSD, ODS a částečně i KSČM, která sice nevládla, ale v Ústí podporovala tyto strany, když byly u vlády,“ uvedl s tím, že následně se však ukázalo, že ne všichni chtěli změnu. 

„Když jsme začali být ve vedení města i na jednotlivých obvodech, najednou se začal názor starostů měnit. Nechtěli, abychom vládli s PRO! Ústí. Měli názor jiný. A když jsem se ptal, s kým by chtěli vládnout, hrozně mě překvapilo, že mluvili: Půjdeme do toho s ČSSD. To bylo to obrovské zklamání, když jsem viděl, že nemyslí na to, co slíbili voličům,“ podotkl.

Zklamán je především z toho, že městu nyní vládne skupina šesti lidí s podporou všech stran, proti kterým se hnutí ANO vymezovalo – ODS, ČSSD a KSČM. 

„Problém je, že ANO vzniká odshora a chce se rozšířit i na samosprávy. Nikdo ale nemá čas a sílu tak rychle prolustrovat lidi, kteří do něj vstupují. A už vůbec není čas najít lidi, kteří by byli morálními zástupci občanů v daných lokalitách. Věřím, že se to bude pročišťovat, ale je to obrovský proces,“ dodal Zikmund. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…