K Babišovi chtějí vstoupit tisíce lidí. Mluví se i o Pavlu Dobešovi

28.02.2014 8:15

Hnutí ANO Andreje Babiše zažívá obrovský zájem o členství. MF Dnes píše, že zájem spolupracovat mají i bývalí politici Věcí veřejných, a to včetně exministra dopravy Pavla Dobeše.

K Babišovi chtějí vstoupit tisíce lidí. Mluví se i o Pavlu Dobešovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO

Hnutí ANO má před sebou úkol obsadit stovky míst na regionálních kandidátkách v podzimních komunálních volbách. Proto zahájilo náborovou kampaň a o zájemce podle MF Dnes nemá nouzi. O vstup do ANO, pravděpodobně i proto, že šance na zvolení za ANO je celkem vysoká, je mimořádný zájem a hlásí se prý téměř 6,5 tisíce lidí.

Mezi těmi, jejichž spolupráce s ANO je potvrzena, patří bývalý primátor Jan Kasl. ANO prý chce dobýt Prahu a získat také místo primátora právě pro Jana Kasla. Ten si hledá další lidi na pražskou kandidátku. „Kandidaturu za hnutí ANO zvažuji. Dál to zatím nechci komentovat, stále jednáme,“ cituje MF Dnes vyjádření ke spolupráci bývalého ministra dopravy Pavla Dobeše.

Dobeš byl ministrem za Věci veřejné a pak se ještě angažoval v LIDEM s Karolínou Peake. Z véček má do hnutí ANO nakročeno i pražský zastupitel a lékař Martin Jan Stránský. Ten údajně zvažuje kandidaturu do Senátu. Stránský však uvedl, že kromě ANO jsou ve hře i jiné strany, jako například lidovci nebo TOP 09. Předseda hnutí ANO Andrej Babiš prý o angažmá těchto lidí zatím nic neví. „Kandidátky ještě nejsou schváleny,“ řekl.

Obrovský zájem o spolupráci s hnutím ANO MF Dnes dokládá čísly. V září se do hnutí v Praze hlásilo 300 lidí, nyní už prý 1700. Většina uchazečů prý ale bude mít smůlu. „Nepočítáme s tím, že bychom masově nabírali. Postupně přijmeme maximálně desítky lidí,“ říká k přijímání nových členů nová šéfka pražské organizace ANO Radmila Kleslová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…