K Moravcovi dorazí premiér Sobotka. Promluví nejen o uprchlících

28.06.2015 6:17

Hostem nedělních Otázek Václava Moravce České televize bude premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Promluví o uprchlících mířících do Evropy, ale i o státním rozpočtu. V diskusi o běžencích budou následně pokračovat policejní prezident Tomáš tuhý a slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák. Posledním hostem bude bývalý náměstek ministra financí Andreje Babiše (ANO) Lukáš Wagenknecht.

K Moravcovi dorazí premiér Sobotka. Promluví nejen o uprchlících
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Otázek Václav Moravec

Předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) už si pochvaloval, že Česko, Slovensko, Polsko i Maďarsko ve spolupráci dosáhli toho, že přijímání uprchlíků mířících na starý kontinent se napříště nebude řídit principem povinných kvót pro jednotlivé státy, jak si přáli např. Italové, ale pouze principem dobrovolnosti.

Současně jsme se ovšem zavázali, že opravu budeme přijímat uprchlíky dobrovolně a to hned několik stovek, což především ODS označuje za prohru, protože kvóty sice zavedeny nebyly, ale uprchlíci k nám stejně dorazí. Premiér na tuto kritiku odpoledne odpoví.

Dalšími hosty budou policejní prezident Tomáš Tuhý a Slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák. I oni se budou věnovat tématu migraci. Potom, co Maďarsko oznámilo, že už nápor uprchlíků nezvládá, může těžkostem čelit i Slovensko, potažmo Česká republika. Jsme na to připraveni?

Posledním hostem pořadu bude dnes již bývalý náměstek ministra financí Andreje Babiše (ANO) Lukáš Wagenknecht. Blíží se 1. červenec, den, kdy s konečnou platností začne státní správu ovlivňovat nový služební zákon. Byl snad Wagenknecht odvolán záměrně ještě před tím, že by to ztížil služební zákon.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…