K Moravcovi přijde Válková. Řeč bude i o ochraně před podezřelými úvěry

08.03.2015 7:25

Dnes již bývalá ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) zavítá do nedělních Otázek Václava Moravce České televize, kde promluví o svém ročním působení v rezortu spravedlnosti. Co se jí podařilo a co zůstává na jejím nástupci Robertu Pelikánovi? Bude řeč také o poskytování nebankovních úvěrů, riziky s tím spojenými a regulaci odvětví.

K Moravcovi přijde Válková. Řeč bude i o ochraně před podezřelými úvěry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

Helena Válková opustila nejvyšší místo v rezortu spravedlnosti nedobrovolně. Tvrdí to ona sama a po čase to začal připouštět i šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Kdyby nepodepsala předloženou rezignaci, hnutí by navrhlo její odvolání. Na nedávném sněmu ANO si pak Válková postěžovala, že necítila ze strany hnutí výraznější podporu.

Bude hovořit také o naplňování legislativního plánu rezortu spravedlnosti, novém zákonu o státním zastupitelství, nebo o možných úpravách zákonů, které by mohly předcházet tragédií, jakou zažili občané Uherského Brodu.

Dalšími hosty budou náměstek ministra financí Martin Pros, ekonom Michal Mejstřík a advokát Pavel Uhl, jenž spolupracuje s organizací Člověk v tísni. Rozeberou problematiku poskytování nebankovních úvěrů, ochranu klientů před nekalými praktikami a případnou regulaci tohoto odvětví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…