K Nečasovi si Rittig nedovolil chodit, prozrazuje advokát Nagyové

17.06.2013 20:45

Obhájce Jany Nagyové prozradil novinářům další informace týkající se jeho klientky. Prý potvrdila, že zná lobbistu Ivo Rittiga, protože se u ní stavoval na kávu. Aby jí ukázal, jak je mocný. K Nečasovi si prý ale chodit netroufl. Informuje o tom deník Právo.

K Nečasovi si Rittig nedovolil chodit, prozrazuje advokát Nagyové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová a Roman Jurečko

„Při výslechu padla otázka, jestli (Nagyová) zná Rittiga. Ona uvedla, že ho zná, a popsala, jak ho zná. Řekla, že občas chodil na zasedání ODS a že se párkrát zastavil i u ní v kanceláři (ve sněmovně) a dal si kávu. Prý tam byl, protože ji znal ze sněmovny, pomachroval a šel pryč. Před ní se spíš vytahoval, jak je mocný a bohatý muž,“ řekl Právu advokát obviněné Eduard Bruna.

Dění kolem Lesů ČR

Bližší informace ke vztahu mezi Nagyovou a Rittigem prozatím prý nezazněly, protože byly výslechy přerušeny vzhledem k velké únavě jeho klientky. Mimo jména Ivo Rittiga ještě zaznělo jméno Romana Janouška, ale Nagyová se prý nevyjádřila k tomu, zda ho zná. O dalších jménech řeč nebyla.

Deník také připomíná, že jméno lobbisty Ivo Rittiga padalo také v souvislosti se státním podnikem Lesy ČR. Agenda související s tímto podnikem spadala pod bývalého náměstka ministra zemědělství Romana Bočka, který dnes také z rozhodnutí soudu dlí ve vazební věznici. Bočka si na Ministerstvo zemědělství přivedl exministr Ivan Fuksa, který je dnes také ve vazbě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…