K Trumpovi čelem, proti Bruselu. Zazněl projev Miloše Zemana

20.02.2017 15:00

Svět se mění a měnit se bude i nadále a tyto pohyby jsou mimořádnou příležitostí pro Čechy, Slováky i celou Visegrádskou čtyřku. Prohlásil to prezident Miloš Zeman na Česko-Slovenském plese. Tedy nikoli přímo, šlo o zdravici, kterou hostům v Obecním domě přečetl Libor Bouček.

K Trumpovi čelem, proti Bruselu. Zazněl projev Miloše Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident Zeman promluvil k účastníkům tradičního Česko-Slovenského plesu, který v sobotu hostily exkluzivní prostory Obecního domu v centru Prahy. Nad bálem, na který každoročně zavítá mnoho celebrit a dalších osobností, už poněkolikáté hlava státu převzala záštitu.

Přestože se Miloš Zeman akce nezúčastnil přímo, k hostům promluvil prostřednictvím moderátora Libora Boučka, který jeho zdravici přečetl. Bouček má přitom se Zemanem určité zkušenosti. Známý moderátor totiž každý den „volá na Hrad“ během svého vysílání v rádiu, kdy mluví s prezidentovým imitátorem. Letos rovněž moderoval prezidentský ples na Hradě, kterého se Zeman účastnil.

„Jsem velmi rád, že vás všechny mohu opět oslovit při příležitosti této významné společenské události. Loni jsem ve své zdravici poukázal na to, že Češi a Slováci mohou společně mnohého dosáhnout. Dovolte mi, abych na tuto myšlenku navázal,“ zněla slova prezidenta.

Anketa

Je správné, když jde někdo za mříže kvůli pomočení a spálení Koránu?

3%
97%
hlasovalo: 15625 lidí

Během uplynulých měsíců jsme dle jeho slov byly svědky dynamického vývoje na světové scéně. „Ať už jde o brexit, který jsem nepřivítal, ať už jde o zvolení Donalda Trumpa prezidentem Spojených států amerických, které jsem přijal s radostí. A věřím, že jsem nebyl sám. Tyto události znamenají, že se náš svět mění a bude měnit. A je jen na nás, abychom dokázali pomoci tyto události směřovat pozitivním směrem,“ míní český prezident.

„Zmíněné pohyby na tektonické desce světové politiky jsou mimořádnou výzvou pro země Visegrádské čtyřky. Naším úkolem, úkolem Čechů a Slováků, je přispět k co největší jednotě tohoto uskupení středoevropských zemí a společně pak postupovat a hlavně bránit naše zájmy nejen v rámci Evropské unie, ale také ve vztahu k zemím, které jsou označovány za velmoci,“ konstatoval Zeman.

Zvolení Donalda Trumpa americkým prezidentem je podle prezidenta šancí, kterou nesmíme prohospodařit. „Pro obě naše země, pro celou Visegrádskou čtyřku, je velmi důležité navázat co nejpřátelštější vztahy s novým americkým prezidentem. Nebudu zastírat, že takové spojenectví nás může posílit v boji proti některým bruselským šílenostem, například v oblasti nelegální migrace. Jde ale i o víc, o společný boj s největším zlem současnosti, islámským terorismem. Osobně se pokusím přispět k této snaze svým vkladem, a proto se velmi těším na plánované dubnové setkání s novým americkým prezidentem,“ dodal Miloš Zeman ve své zdravici účastníkům plesu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…