K čertu s hodnotami, kritizuje Bublan Nečase za dalajlámismus

29.09.2012 15:08

Bývalý ministr vnitra a poslanec ČSSD František Bublan kritizuje premiéra Petra Nečase, který se vyjádřil proti podpoře dalajlámy a Pussy Riot. Podle Bublana by se nikdy neměla podpora lidských práv podřizovat exportu.

K čertu s hodnotami, kritizuje Bublan Nečase za dalajlámismus
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Bublan

„Vlastnosti a hodnoty postavené na obecném dobru mají silného protivníka a tím je prospěch. Všechno hodnotíme slovy: jaký z toho budeme mít prospěch, kolik to vynese, o kolik si polepšíme ve finanční bilanci, nebo ratingové stupnici,“ konstatuje Bublan a připomíná premiérovy výroky.

Podle něj nejde o žádný úlet, jak to omlouvá ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, ale o kalkul. „K čertu s nějakými hodnotami, s lidskými právy. Přizpůsobíme své názory tomu, co nám prospívá, ohneme se, abychom neměli nějaké problémy snadněji se nám žilo. Připomíná mi to ohnutí v době normalizace, následky si neseme dodnes,“ myslí si Bublan.

Od tohoto uvažování se podle Bublana odvíjejí i reformy založené na chamtivosti velkých bank a korporací. „Chamtivost mocných na úkor těch slabých. Ve jménu reforem, které chtěly zabránit zneužívání sociálních dávek, byli potrestáni všichni, i ti, kteří si je zaslouží. Podplácení lékařů za účelem lepší péče, bylo nahrazeno normou zvanou nadstandard,“ napsal poslanec ČSSD.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…