K imigraci musíme být nekompromisní, suverénní, sobečtí, vyzývá senátor Valenta

23.09.2015 16:04

Ten dnes ostře vystoupil v Senátu, když označil Evropskou unii za naprosto impotentní v řešení skutečně zásadních a strategických problémů starého kontinentu. „Proto jsem rád, že česká vláda uhájila svá dřívější prohlášení a kvóty odmítla. Pokládám za důležité však vyzvat vládu, aby v tomto postoji vytrvala a proti včerejšímu rozhodnutí postupovala i nadále absolutně nekompromisně,“ uvedl.

K imigraci musíme být nekompromisní, suverénní, sobečtí, vyzývá  senátor Valenta
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Ivo Valenta

„Česká republika musí být ve své imigrační politice suverénní, přísná, sobecká a nekompromisní. Jinak si zaděláváme na velké sociální  a možná bezpečnostní problémy,“  řekl senátním kolegům Valenta. Toho udivují výroky některých pseudohumanistů, kteří uprchlickou krizi srovnávají s obdobím let 1938, 1939 či 1968. „Vždyť jde o něco naprosto nesrovnatelného, neboť skutečný důvod migrace u současných uprchlíků je až nadmíru jasný. Jde jim pouze o ekonomické benefity, lepší sociální zázemí a pohodlnější život ve státech s rozvinutým sociálním systémem,“ upozornil senátor. 

Ivo Valenta také řekl, že bychom si měli vzít příklad třeba z Austrálie, když doporučil, aby překročení hranic bylo trestným činem. Apeloval  i na to, aby se uprchlické tábory stavěly v destinacích, odkud migranti přicházejí. Vyzval rovněž k tvrdému postoji vůči Islámskému státu. 

V rámci svého vystoupení Valenta ocitoval ze zpravodajského serveru The American Interest: „Iracionální přístup Německa a Evropské unie přinese kontinentu agónii projevující se v oblasti sociálního státu, sebezničující multikulturní politice a bezpečnosti. Evropská unie se rozdělí na východní a západní část. Mnohem více, než byla v důsledku ekonomické krize rozdělena Evropa na sever a jih. Za druhé, tato krize naprosto změní politiku ve většině západních zemí. Pokud to, co se děje v Evropě v současnosti, nebudou schopni zastavit rozumní lidé, pokusí se o  to lidé mnohem méně rozumní."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Petrů

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …