K mimopražským se nesmí přistupovat přezíravě a arogantně. Jinak budeme stále překvapení, koho tam volí, varuje Dominik Feri

08.11.2016 15:04

Teplický radní za TOP 09 Dominik Feri se v souvislosti s americkými prezidentskými volbami zamyslel také nad českou situací. Svůj komentář zveřejnil na facebookovém profilu.

K mimopražským se nesmí přistupovat přezíravě a arogantně. Jinak budeme stále překvapení, koho tam volí, varuje Dominik Feri
Foto: Archiv DF
Popisek: Dominik Feri, radní města Teplice

„Města zchudla, místní se cítí podvedeni a dezertovali k Donaldu Trumpovi, který jim slíbil, že pece zase zapálí,“ konstatuje k Pensylvánii Feri. Podle něj by toto mělo sloužit jako jistá výstraha i u nás.

“Není závažnějšího problému než regiony, které byly kdysi na výsluní (či na něm vůbec nikdy nebyly), a na které se zapomíná, či se k nim přistupuje velmi vlažně. Jistě se dá hrdě prohlásit, že si severní Čechy, Karlovarsko, Moravskoslezský kraj, ale i jiné části země jako třeba Vysočina či vesnice na Šumavě pomůžou samy. Že tam sami od sebe přijdou investoři, lidé se tam začnou spontánně stěhovat, začnou se vracet do vsí, chodit pobesedovat do hospod a dávat děti do obecních škol. Jenže to se nestane,“ konstatoval Feri. 

Regiony nám podle jeho názoru nemůžou být jedno a už vůbec se nesmí k mimopražským přistupovat přezíravě a arogantně. „Protože pokud se tak bude dít, tak budeme stále hodně překvapený, koho že to tam vlastně lidé volí,“ uzavřel.

Celý komentář Dominika Feriho:

O Pensylvánii: "Města zchudla, místní se cítí podvedeni a dezertovali k Donaldu Trumpovi, který jim slíbil, že pece zase zapálí."

Tohle by mělo sloužit jako jistá výstraha i u nás. Není závažnějšího problému, než regiony, které byly kdysi na výsluní (či na něm vůbec nikdy nebyly), a na které se zapomíná, či se k nim přistupuje velmi vlažně. Jistě se dá hrdě prohlásit, že si severní Čechy, Karlovarsko, Moravskoslezský kraj, ale i jiné části země jako třeba Vysočina či vesnice na Šumavě pomůžou sami. Že tam sami od sebe přijdou investoři, lidé se tam začnou spontánně stěhovat, začnou se vracet do vsí, chodit pobesedovat do hospod a dávat děti do obecních škol. Jenže to se nestane. Regiony nám nemůžou bejt jedno a už vůbec se nesmí k mimopražským přistupovat přezíravě a arogantně.

Protože pokud se tak bude dít, tak budeme stále hodně překvapený, koho že to tam vlastně lidé volí.

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …