K nevíře: Tuto akci podporují kardinál Duka, Okamura i Bělobrádek

19.03.2015 9:31

V sobotu 21. března se v Praze uskuteční XV. Národní pochod pro život, který pořádá Hnutí Pro Život, které bojuje proti potratům.

K nevíře: Tuto akci podporují kardinál Duka, Okamura i Bělobrádek
Foto: Daniela Černá
Popisek: Kardinál Dominik Duka na besedě v Olomouci

„Chceme, aby každá žena čekající nečekaně dítě věděla, že v tom nezůstane sama. Chceme, aby si muži uvědomili svou zodpovědnost a ženy v nich nacházely oporu. Chceme, aby 23 tisíc dětí nepřicházelo ročně o život, ale dostalo šanci žít. Na Národní pochod pro život přicházejí tisíce lidí ochotných pomoci. Toužíme, aby společnost chránila všechny děti od okamžiku početí. Jsme kreativní. Jsme pro život. Vždy hledáme řešení,“ zní prohlášení pořadatelů.

Duka, Bělobrádek i Okamura

Akci mimo jiné podporují arcibiskup pražský, metropolita a primas český kardinál Domik Duka, předseda KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek, předseda Úsvitu a poslanec Tomio Okamura, místopředsedkyně poslaneckého klubu TOP 09 Jitka Chalánková a poslankyně TOP 09 Nina Nováková, europoslanci KDU-ČSL Tomáš Zdechovský, Michaela Šojdrová a Pavel Svoboda, poslanec KDU-ČSL Josef Uhlík, senátor KDU-ČSL Patrik Kunčar.

Akce začíná ve 14:15 na Mariánském náměstí. Od 12:30 bude v kostele sv. Jiljí v Husově ulici celebrovat mši svatou pražský arcibiskup Dominik kardinál Duka OP. Průvod centrem Prahy půjde trasou Mariánské náměstí – Platnéřská – Křižovnická – Smetanovo nábřeží – Národní třída – 28. října – Václavské náměstí. Závěrečný program proběhne u sochy sv. Václava.

Hnutí Pro život ČR je registrovaným spolkem s cílem šířit a prosazovat úctu k lidskému životu od početí do přirozené smrti, především k životu nenarozených dětí, starých, postižených a nevyléčitelně nemocných lidí, podporovat rodinu a ve spolupráci s odborníky šířit odborné poznatky o souvisejících tématech. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…