K pošťuchování Kalouska s Michálkem se přidali Topol a Belobrádek. Pak všechny „dobráky“ postavil do latě pan ředitel Klaus

09.12.2019 17:12

Zatímco český premiér řeší problémy okolo svého trestního stíhání a snaží se vypořádat konstatováním, že je podle Evropské komise ve střetu zájmů a měl by to urychleně vyřešit, opoziční politici si v podstatě vystačí sami. Předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek doporučil TOP 09, aby zanikla, někdejší předseda lidovců Pavel Bělobrádek si ještě přisadil a expremiér Topolánek vyrazil Kalouska bránit. Nemlčel ani Václav Klaus mladší.

K pošťuchování Kalouska s Michálkem se přidali Topol a Belobrádek. Pak všechny „dobráky“ postavil do latě pan ředitel Klaus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní představení nové parlamentní strany Trikolora bývalého poslance ODS Václava Klause mladšího

Ani kdyby nebylo problémů Andreje Babiše a hrozby, že Česká republika přijde o stovky milionů korun z evropských fondů, na české politické scéně by rozhodně nebyl klid. Zatímco Babiš čelí verdiktu auditorů Evropské komise, podle nichž je ve střetu zájmů, opoziční politici se stačí hádat sami mezi sebou.

Předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek prohlásil, že by bylo nejlepší, aby TOP 09 úplně zanikla. Později ještě dodal, že předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek je brzdou spolupráce v řadách opozice.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Expředseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek se do palby na Kalouska přidal a na sociální síti Twitter napsal, že Kalousek napřed rozdrolil politický pravý střed, a když mu začalo téct do bot, začal volat po reintegraci tohoto prostoru. Nakonec Bělobrádek vyjádřil naději, že nová předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová bude postupovat lépe než Kalousek.

V tu chvíli už se neudržel někdejší šéf ODS Mirek Topolánek, který doporučil Bělobrádkovi, aby „nepřisíral“.  „Ano, můžeš mít, Pavle, pravdu. Nemusíš si ale přisírat. Vykuchání lustračního zákona, přímou volbu prezidenta a kolaboraci s Babišem vám taky nikdo neodpáře,“ připomněl Topolánek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

A nakonec se do slovní bitky vložil i někdejší ředitel elitního pražského gymnázia PORG a zakladatel hnutí Trikolóra Václav Klaus mladší. Vyzval všechny zúčastněné, aby se začali chovat jako demokraté.

„Chtěli jsme sice ukázat koncepční řešení několika důležitých věcí (rostoucí počet lidí žijících v ústavech a finanční podpora lidí, kteří o své blízké pečují doma; zbraňová směrnice EU a jak jí zabránit; financování politických stran ze zahraničí – zakázat…), ale celému týdnu budou zase dominovat demonstrace Babiš – Nebabiš. Vyzývám tedy tyhle čtyři dobráky níže (Topolánek je po starostovi Řeporyjí takový druhý mluvčí ODS), aby si přestali mezi sebou nadávat a přenesli spor z ulice tam, kam patří – na půdu Parlamentu. Tedy pokud jsme ještě všichni demokraté,“ požádal Klaus.

Konstatoval také, že o tom, jestli je Babiš vinen, či nevinen, má v konečném důsledku rozhodnout soud, a nikoli demonstranti na ulici. Totéž se dá říci o osudu vlády Andreje Babiše. O dalším životě Babišova kabinetu by měla v hlasování rozhodnout demokraticky zvolená Sněmovna, a nikoli ulice.

Nenechal tedy nikoho na pochybách, jak smýšlí o protestech Milionu chvilek pro demokracii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…