K soudu jde věc, která prý ovlivní Ivo Rittiga

27.05.2015 8:51

Vladimír Sitta ml. pracoval jako obchodní ředitel tiskárny Neograph, dnes by měl stanout před soudem v roli obžalovaného za to, že firmu tuneloval. Informují o tom středeční Lidové noviny s poukazem na to, že tento muž figuruje také jako svědek ve známé kauze jízdenek pro dopravní podnik. A pokud by Sitta neuspěl ve své vlastní obhajobě, výrazně by to narušilo jeho důvěryhodnost jako svědka. Na to upozorňuje jeden z obviněných v kauze jízdenek, David Michal, který je v jiných záležitostech právníkem lobbisty Ivo Rittiga.

K soudu jde věc, která prý ovlivní Ivo Rittiga
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Deník má k dispozici obžalobu Vladimíra Sitty mladšího, v níž se praví, že společnost Neograph v zásadě okradl o osm milionů korun. Obžalobu vede státní zástupkyně Dagmar Máchová, kterou si veřejnost může pamatovat například z kauzy opencard. Sitta podle obžaloby „nastrčil“ vlastní firmu Avium Partners do obchodních případů jako mezičlánek, ačkoli tam vůbec figurovat nemusela, a získal tak finanční prospěch.

Neograph patřil panu Sittovi staršímu a podnikateli Janovi Janků, který má blízko k lobbistovi Ivo Rittigovi. Sitta mladší se hájí, že pan Janků o obchodních vztazích s Avium Partners věděl, a navíc to přineslo Neographu zisk. Janků ovšem popírá, že by něco věděl. A pokud soud uzná Sittu vinným, může to mít vliv i na kauzu, ve které figuruje jako svědek – v údajném vyvádění peněz z každého lístku zakoupeného v pražské dopravě na Panenské ostrovy. V této kauze figuruje jako obviněný i Rittigův právník David Michal.

„Věrohodnost tohoto člověka je nulová a není to jen tím, že podle všeho se svým otcem dlouhodobě vykrádali společnost, kterou vlastnili s panem Janků. Je to tak zejména proto, že posílali z Neographu peníze společnosti Cokeville a domnívali se přitom, že jde o úplatky pro vedení dopravního podniku,“ tvrdí Michal.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…