KDU-ČSL bude rozhodovat o nabídce na posty ve vládě

21.12.2013 6:13

Širší stranické vedení KDU-ČSL, celostátní výbor, se má dnes odpoledne sejít v Praze, aby posoudilo nabídku ČSSD na rozdělení míst ve vznikající vládě. Na vládě se mají lidovci podílet s ČSSD a hnutím ANO. KDU-ČSL má získat ministerstva zemědělství a kultury i jeden vládní post bez portfeje. Předsednictvo strany se už v pátek vpodvečer jednoznačně vyslovilo pro nabídku, i když předseda strany Pavel Bělobrádek předtím soudil, že lidovci by s ní nemuseli souhlasit.

KDU-ČSL bude rozhodovat o nabídce na posty ve vládě
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Bělobrádek sice označil nabídku za vstřícný krok, pokud jde o Ministerstvo zemědělství, zároveň ale řekl, že by si lidovci místo kultury rádi vzali některý významnější ekonomický nebo silový resort. Jmenoval například ministerstva dopravy, školství nebo práce a sociálních věcí. Sociální demokraté i hnutí ANO v pátek uvedli, že aktuální nabídka na posty ve vládě pro KDU-ČSL by měla být třetí a poslední. Odmítnutí by tak mohlo znamenat konec pokusů o sestavení trojkoalice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…